2 Eylül 2013 Pazartesi

PASLANMAZ ÇELİK SEKTÖRÜ

 Gözdem Paslanmaz Genel Müdür Yardımcısı Kemal Demir “Önce Müşteri” sloganıyla ticari faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade ediyor: “Uzun yıllardır bu sektörde faaliyet gösteriyoruz ve çeşitli sektörlerden birçok firmanın çözüm ortaklığını üstleniyoruz. Birlikte çalıştığımız firmalarla olan ticari ilişkilerimiz oldukça eskilere dayanıyor. Bu da müşteri portföyümüzde önemli sirkülasyonlar yaşamadığımızı gösteriyor. Çünkü Gözdem Paslanmaz, prensipleri doğrultusunda müşteri beklentilerini öncelikli kılıyor ve çalışmalarını bu beklentiler doğrultusunda gerçekleştiriyor. Müşteri odaklı çalışarak bugünlere geldiğimizi ve başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Bunların yanı sıra ürün yelpazemizi yine müşterilerimizin talepleri doğrultusunda oluşturuyoruz ve stoklarımızı onlara göre ayarlıyoruz. Ürün teslimatında maksimum verimliliğe, zamanlamaya büyük önem veriyoruz.” Kemal Bey’in sözlerinden de anlaşılacağı üzere, Gözdem Paslanmaz müşterilerini her şeyin üstünde tutuyor ve çalışmalarını bu doğrultuda gerçekleştiriyor. Yaklaşık 20 yıldır paslanmaz çelik sektöründe faaliyet gösteren Gözdem Paslanmaz Ticaret ve San. Ltd. Şti, sektörün önde gelen köklü firmaları arasında yer alıyor. Firma yöneticilerinin sektör deneyimleri ise daha eskilere dayanıyor. 1970’li yıllarda Perşembe Pazarı’nda başlayan sektör tecrübesi ve mesleki birikim Gözdem Paslanmaz’ın temellerini oluşturmuş. Uzmanlık alanı paslanmaz krom çelik olan firma yöneticileri bu sektörde en kaliteli ve güvenilir hizmeti verme anlayışıyla yola çıktıklarını dile getiriyorlar. Firma, Türkiye’de paslanmaz krom çelik kullanılan sektörlerin büyük bir bölümüne hizmet veriyor


Firmanın ürün ve hizmet yelpazesinde ise paslanmaz krom çelik, manşon, 304, 316, 321 309, 310, 430, kalite sac, nipel, Çubuk, dirsek, Avrupa çekme boru, vana, Avrupa dikişli 
boru, redüksiyon, Köşebent, yaka ve fittings malzemeleri, Profil, plazma kesimi (1 mm - 60 mm ’ye kadar), Lama, makas kesimi (0.40 mm - 10 mm ’ye kadar)… Hizmet verilen sektörler arasında ise kimya, petrokimya, gıda, mutfak, otomotiv, tıp endüstrisi, kimyasal depolama tankları, tekstil, kağıt endüstrisi, deniz malzemeleri, endüstriyel ısı fırınları, rezistans, şeker endüstrisi ve dekorasyon bulunuyor. Oldukça geniş olan ürün ve hizmet yelpazesi nedeniyle Gözdem Paslanmaz firmasını “Paslanmaz Çelik Market” olarak da nitelendirebiliriz.

Dünya genelinde yaşanan küresel krize de değinen Kemal Demir; sermaye problemi olmayan firmaların bu krizden az hasarlarla çıkacağını dile getiriyor: “Sermayesi yeterli olmayan birçok firma yaşanan durgunluktan fazlasıyla etkilendi. Özellikle sıcak paranın piyasalardan çekilmesi, fonlarda bulunan nakitlerin buharlaşması dünya ticaretinin dengelerini altüst etti. Her zamanki gibi “Bize bir şey olmaz” mantığıyla hareket eden ve gerekli önlemleri almayan birçok Türk firması büyük zararlar gördü, iflasın eşiğine geldi. Tüm sektörler bu durumdan etkilendi. Bu durumların üzücü olduğu kadar, ders verecek nitelikte olduğunu da göz ardı etmemeliyiz. Günümüz itibariyle paslanmaz çelik sektöründe krizin dibe vurduğu kanaatindeyim. Dolayısıyla bu günden sonra hem fiyat artışlarının yaşanacağını, hem de küçük ticari kıpırdanmaların olacağını düşünüyorum.” 

Güçlü sermaye yapısı ve geniş stokuyla krizden fazla etkilenmeyen Gözdem Paslanmaz, tecrübeli yöneticileriyle geleceğe güvenle bakıyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder