19 Eylül 2013 Perşembe

YÜZ BİNLERCE ÜRÜNÜMÜZ TÜRKİYE’DE VE DÜNYANIN ÇEŞİTLİ ÜLKELERİNDE GÜVENLE KULLANILIYOR

İleri teknoloji ürünü CNC tezgahları ile 2007 yılından bu yana faaliyet gösteren; hem yurt içi hem de yurt dışında yüz binlerce makine ürünü sektörde güvenle kullanılan Sarp Makine Fabrika Müdürleri Mehmet Birel ve Hakan Kılıçaslan ileriye dönük hedef ve projelerini dergimizle paylaştı. 

Sorularımıza geçmeden önce firmanızın kurulum aşamasından kısaca bahseder misiniz? 
Firmamız 16 Şubat 2007 tarihinde Sarp Makine San. Tic. Ltd. Şti. adı altında Bursa Hasanağa Organize Sanayi Bölgesindeki 4050 m2’lik iş yerinde yüksek donanımlı CNC ve Universal makineler ile fason üretim faaliyetine başlamıştır.
Bugün firmamızda üretim ileri teknoloji ürünü CNC tezgahlar ile yapılmaktadır. Halen üretilmiş olan parçalar üzerinde çalışan, hem yurt içi hem yurt dışında yüz binlerce SARP ürünü makine sektöründe güvenle kullanılmaktadır. 

Firmanızın bünyesinde hangi faaliyetler gösteriliyor, müşterilerinize hangi ürün ve hizmetleri sunuyorsunuz? 
Talaşlı imalat, Sac üretim makinaları, kaynak üretim makinaları ve kaynak pozisyonerleri işlemleri yaparak fabrikalara en iyi şekilde hizmet sunuyoruz. 

Ürünleriniz ağırlıklı olarak hangi sektörlerde kullanılıyor? 
Ürünlerimiz ağırlıklı olarak: Kaynak makineleri ve aparatları, Robot sistemleri; otomatik ve yarı otomatik robot lama sistemleri bunun yanı sıra Müşteri portföyümüz ise: Genel makine imalatçıları, basınçlı kap üreticileri, çelik konstrüksiyon yapanlar ve inşaat firmalarından oluşmaktadır. 

Sektörünüzdeki rekabet ortamı hakkında neler söyleyebilirsiniz? 
Bu konuda söylenecek en önemli sorun bizce merdiven altı firmalardır. Merdiven altı üretim dediğimiz ve kayıt dışı çalışmalar bizleri yıpratmaktadır. 

2011 yılını geride bırakmak üzereyiz. Bu sene firmanız açısından nasıl geçti, 2012 yılından neler bekliyorsunuz? 
2012 yılı ile ilgili beklentilerimiz son derece iyi. 2012 yılının 2011 yılına göre daha yoğun bir çalışmayla geçeceğinden iş hacmimizde 20’lik bir büyüme planlıyoruz. 


Son olarak ABD ve AB ülkelerindeki krizi, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik durumu ve ülke sanayisinin geleceği hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşır mısınız? 
ABD ve AB ülkeleri alt yapılarını bitirmiş sanayileşmelerini kökleştirmiş ülkelerdir.Dünya üzerinde sanayi alt yapısını bitirmemiş yapılacak işi çok olan onlarca ülke vardır. 
Türkiye Sanayisi bu ülkelerin sanayi pazarında pay sahibi olarak, geleceğini ve sanayi alt yapısını kuvvetlendirmesi gerektiğini düşünüyor ve ilerleyen zamanlarda bunlarında yaşanacağına inanıyoruz.

Kısa ve uzun vadede hayata geçirmeyi düşündüğünüz projeleri bizimle paylaşır mısınız? 
Kısa vadede çalışmalarımız her daim olduğu için, biz firma olarak uzun vadede daha büyük planlar yapıyor ve hayata geçirmeye hazırlanıyoruz. Bunlarla ilgili makine (CNC) alımları gerçekleştiriyoruz. Yeni makinelerle ürün artışımızı ikiye katlamayı hedefliyoruz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder