20 Eylül 2013 Cuma

İÇ PAZARDAKİ BAŞARIMIZ

Öncelikle firmanızın kuruluşu ve bugünlere gelişi hakkında bizleri kısaca bilgilendirir misiniz? 
Birlik Makina Sanayi 1986 yılı başlarında Sakarya’da kuruldu. O günlerdeki işlevi; nişasta, glikoz, dekstrin ve mısır özü yağı makinaları imalatı üzerineydi. Daha sonraki yıllarda konfeksiyon sektörüne geçerek, taşıma ve depolama sistemleri üzerine yoğunlaştı. Takip eden yıllarda; küp şeker tesisi makina imalatı ile faaliyetine devam etti. 2000 yılı itibari ile de; temiz oda çalışmalarında kullanılan hijyen makinaları, gaz arıtma tesisleri ve seramik friti üretiminde kullanılan makinaların imalatına yöneldi. 

Müşterilerinize sunmuş olduğunuz ürün ve hizmetleri bizimle paylaşır mısınız? 
İmalatını yapmakta olduğumuz kurumlara özel tasarlanabilen ürünler ve hizmet çözümleri sırasıyla; 
• Başta gıda, ilaç, otomotiv, enerji sektörleri olmak üzere; Temiz oda uygulamalarında kullanılan; Hava Duşu, Ayakkabı Temizleme Makinası, Materyal Aktarım Kutusu vb. temiz oda projelendirmeleri 

• Seramik ve emaye friti üretiminde kullanılan; enerji geri dönüşümü sağlayan Reküperatör (eşanjör), Frit Yürütme Vibratörü (vibrobant), Vibroelevatör, Frit Kırıcı, Frit Öğütme Değirmenleri, Seramik ergitme fırınına mal besleyen Besleme Helezonu. Ayrıca 7/24 çeşitli makinalar üzerine bakım onarım hizmeti verdiğimiz fabrikalar bulunmaktadır. 

Ağırlıklı olarak hangi sektörlere hizmet veriyorsunuz? 
Daha çok seramik, otomotiv, ilaç ve gıda sektörlerine yönelik çalışmaktayız. 

2010 yılı firmanız açısından nasıl geçti, 2011 yılından neler bekliyorsunuz? 
2010 kriz yılı olmasına rağmen, Birlik Makina açısından ciro olarak başarılı geçtiğini söyleyebiliriz. 2011 yılında da kapasitemizi arttırarak, aynı sektörlerde daha fazla müşteriye ulaşmayı planlamaktayız. 

Son olarak kısa ve uzun vadedeki hedeflerinizi bizimle paylaşır mısınız? 
Hedefimiz; hizmet kalitemizi daha da iyileştirmek üzerine Ar-Ge çalışmalarına ağırlık vermek yönündedir. Bu bağlamda iç 
piyasada gösterdiğimiz başarıyı dünya pazarlarına da taşımayı hedeflemekte

Rakiplerinizle kıyaslandığınızda müşterileriniz neden sizleri tercih ediyorlar? 
Birbirinden farklı pek çok sektöre; müşteriye özel çözümler sunabiliyor olmamız, firma olarak tercih edilmemizi sağlamaktadır. Ar-Ge çalışmalarımız; garantili, kaliteli üretim, hizmet sunuyor oluşumuz Türkiye’nin en ünlü firmalarına çözüm ortağı olmamıza ön ayak olmaktadır. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder