9 Eylül 2013 Pazartesi

TÜRK MAKİNE SEKTÖRÜ

Çin Halk Cumhuriyetì̀̀̀̀̀̀̀nin (ÇHC) başkenti Pekiǹ̀̀̀̀̀̀̀de 09-13 Ekim 2008 tarihleri arasında düzenlenen CIMES 2008 Uluslararası Makine Fuarı̀̀̀̀̀̀̀̀na (CIMES 2008 The 9th China International Machine Tool & Tools Exhibition) bu yıl ilk kez Makine Sanayii Sektör Platformu üyesi olan 9 dernek/birliğin standlarının yer aldığı 600 m2̀̀̀̀̀̀̀̀lik bir alanda katılım organizasyonunu gerçekleştirdi. Orta Anadolu Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu tarafından makine sektörünün yurt dışında daha etkin bir şekilde tanıtılabilmesi, makine ve aksamları sektörünün ihracatının artırılması, yurt içinde ve yurt dışında imajının geliştirilmesine yönelik faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi, markalaşma, AR-GE ve ortak tanıtım çalışmalarının organize edilmesi amacıyla gerekli finansmanın sağlanmasına yönelik olarak kurulan Makine Tanıtım Grubu (MTG), 

Fuara, makine sektöründe faaliyet gösteren ve Makine Sanayii Sektör Platformu üyesi olan İMDER (Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği), İSDER (İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği), İMES Sanayi Sitesi, İSKİD (İklimlendirme, Soğutma, Klima İmalatçıları Derneği), KBSB (Kazan ve Basınçlı Kap Sanayicileri Birliği), MİB (Makina İmalatçıları Birliği), PAGDER (Plastik Sanayicileri Derneği), TÜMMER (Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği) ve POMSAD (Türk Pompa ve Vana Sanayicileri Derneği) stantlarıyla katılarak dernek/birliklerini tanıtıcı materyaller ile üye firmalarına ait katalogları sergiledi. Ayrıca Orta Anadolu Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği üyesi olan bazı firmalara OAİB standında görüşme yapma imkânı sağlandı. W3-D200.̀̀̀̀̀̀̀̀de katılım sağlanan ve ağırlıklı olarak Çinli ziyaretçiler tarafından ziyaret edilen fuarda, Türk Makine Sektörǜ̀̀̀̀̀̀̀nün tanıtımı yapıldı. OAİB ve MTG info-standında da ziyaretçiler Türkiye ve Türk makine sektörüyle ilgili bilgilendirildi. 

Fuar süresince standta ziyaretçilere Türk kahvaltısı hizmeti sunuldu. Fuarın ikinci günü ise standımızda düzenlenen kokteyle fuar şirketi üst düzey yetkilileri ile fuar ziyaretçileri katıldı. Çeşitli medya mensuplarına OAİB, MTG ve Türk makine sektörü ile fuara katılım konusundaki hedefler hakkında bilgiler verildi.


09 Ekim 2008 Perşembe günü OAİB Genel Sekreteri Sayın Mahmut AKILLÌ̀̀̀̀̀̀̀nın da katıldığı açılış töreninin ardından, W3-D200. holdeki Genel Sekreterliğimiz standında MTG Başkanı Sayın Ali Rıza OKTAY ve üyeler Sayın Kutlu KARAVELİOĞLU, Sayın Sevda KAYHAN YILMAZ, Sayın Mustafa BOZKURT, Sayın Namık Kemal MEMİŞ ve OAİB Genel Sekreteri Sayın Mahmut AKILLI, standımızı ziyaret eden firma ve üst düzey yetkililerle görüşerek Türk Makine Sektörü hakkında bilgiler verdi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder