17 Eylül 2013 Salı

METAL PASLANMAZ

Metal Paslanmaz, 10. yılında modern teknolojiyle donatılmış 2000 m² kapalı alana sahip Çelik Servis Merkezi’ni hizmete açtı.

Paslanmaz çelik sektörünün önde gelen firmalarından biri olan ve 2002 yılından beri faaliyetlerini sürdüren Metal Paslanmaz; kuruluşunun 10. yılında devreye almayı planladığı Paslanmaz Çelik Servis Merkezi projesini İstanbul - İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’nde (İOSB) hayata geçirdi. 2000 m² kapalı alana sahip tesis yıllık 25 bin ton rulo işleme kapasitesine sahip. Servis merkezlerinin devreye girmesi ile paslanmaz çeliğe artı bir değer kattıklarını ve müşterilerine üretime hazır malzemeler sunacaklarını belirten Metal Paslanmaz Genel Müdürü Kemal Coşkun, konu ile ilgili olarak şu açıklamaları yaptı: “Metal Paslanmaz olarak 10. yılımızda gerçekleştirmiş olduğumuz bu yatırımı, müşterilerimize duyurmanın mutluluğu ve gururu içerisindeyiz. 
İstanbul Zeytinburnu’nda yer alan depolarımıza ilave olarak İOSB’de 2000 m² kapalı alana sahip tesisimizde rulo açma, boy kesme hattı ve dilme hatlarımızla müşterilerimize kaliteli, hızlı ve daha pratik çözümler sunmaya devam edeceğiz. Yıllık 25 bin ton rulo işleme kapasitesine sahip tesisimizde, makine parkurumuzda bulunan dilme ve boy kesme hatlarımız 0,4 milimetreden 3 milimetreye kadar rulo işleme özelliklerine sahip. Bu yatırıma ilave olarak henüz alım aşamasında olduğumuz taşlama ve scotch hattımızı da 3-4 ay içerisinde müşterilerimizin hizmetine sunacağız. Taşlama hattı ile birlikte dilme ve boy kesme hizmetlerimizi 6 milimetreye kadar artırma çalışmalarımız devam etmektedir.” 

“Bulunması zor, özel alaşımlı ürün taleplerine kolaylıkla cevap verebiliyoruz” 
Müşterilerine en iyi ve eksiksiz metal market hizmeti sunmayı prensip edindiklerini belirten Coşkun, bulunması zor, miktarca az, özel alaşım taleplerine de cevap verdiklerini söyledi. Coşkun: “Teknoloji ile birlikte sektörümüzdeki gelişmeleri ve yenilikleri takip ederek, müşterilerimize en iyi ve eksiksiz metal market hizmetini sunmayı prensip haline getirmeyi amaçladık. Bu doğrultuda ithalat departmanımız aracılığıyla 304, 316, 430, 321 ve 310 gibi 
piyasada çok fazla bulunabilen paslanmaz çeliklerin dışında, stok tutulmayan, bulunması zor, miktarca az ve özel alaşım taleplere de birebir cevap verebilmekteyiz. Metal Paslanmaz olarak; bizi ileriye taşıyan, rakiplerimizden farklı kılan bir vizyona sahip olduğumuzu düşünüyoruz. Bu vizyon doğrultusunda oluşturduğumuz ve uyguladığımız stratejinin en belirgin sonucunu iş ortaklarımızla paylaşıyor ve bugüne kadar yaptığımız tüm röportajlarımızda da belirttiğimiz gibi kuruluşumuzdan bu yana en önemli stratejimiz olan paslanmaz çelik servis merkezi projesinin müşterilerimize, tüm iş ortaklarımıza hayırlar getirmesini temenni ediyoruz.” diye konuştu. 

Geniş ürün yelpazesi ile bir nevi “Metal Market Hizmeti” veriyoruz 
Paslanmaz çelik ürünlerde kaliteyi, müşteri memnuniyetini, karşılıklı güven ve en hızlı hizmet anlayışını ön planda tutmayı kendimize ilke edindiklerinin altını çizen Coşkun, müşteri taleplerine daha hızlı cevap verebilmek için stok çeşitliliklerini sürekli koruduklarını söyledi. Coşkun, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Müşterilerimizin isteklerine daha hızlı cevap verebilmek için stok çeşitliliğimizi sürekli koruyoruz. Paslanmaz çeliğin kullanım çeşitliliğini de göz önünde tutarak yurtdışında anlaşmalı olduğumuz firmalardan, düzenli olarak 304 -316 -309 -310 ve 430 kalite paslanmaz çelik sac (levha – rulo), bunların yanında paslanmaz çelik dikişli-dikişsiz 
boru, boru bağlantı elemanları, mil, lama, profil, köşebent, altı köşe, vb. malzemeleri getirtmekteyiz. Bunun yanı sıra saclarda 0,4mm ile 10mm arası makas kesimi, 80mm’e kadar plazma kesimi ile müşterilerimizin özel imalatlarına da cevap veren firmamız, tüm bu hizmetleri ile metal market hizmeti vermektedir. Kuruluşumuzdan bu yana geçen 10 yıl içerisinde öncelikli prensibimiz olan koşulsuz kalite ve müşteri memnuniyetinden taviz vermeden, geçen her günün tecrübesiyle hızlı ve kararlı bir büyüme ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu anlamda 2010 yılının sonlarında başlatmış olduğumuz Kalite Yönetim Sistemi Çalışmaları neticesinde firmamız, 2011 yılı başında TÜV-SÜD tarafından TÜRKAK akreditasyonu ile belgelendirilmiştir.” 

“Paslanmaz çelik sektörü her geçen gün büyüyor, biz de büyüyen pazardan daha fazla pay almayı hedefliyoruz” 
Türkiye’de kişi başı paslanmaz çelik tüketiminin arttığına dikkat çeken Coşkun, sektörün büyüyen bir sektör olduğunu ve firma olarak bu büyümeden daha fazla pay almayı hedeflediklerini söyledi. Coşkun sözlerini şöyle noktaladı: “Paslanmaz çelik sektörü, ülkemizde gün geçtikçe büyüyen bir sektör konumundadır. 2003-2004 yıllarında kişi başı paslanmaz çelik tüketim miktarı 1,5-2 kg civarlarında iken, şuan 4-4,5 kg civarlarına gelmiştir. Buna bağlı olarak 2010 yılında sektör, en yüksek ithalat rakamına ulaşmıştır. Bu noktadan sonra, ülkemiz için bu rakamların artacağı aşikardır. Firmamız, bu sene ve bundan sonraki seneler için, bu büyümeden en yüksek oranda pay almayı hedeflemiştir. Böylelikle müşterilerimizin ihtiyaçlarına, yeni hizmete aldığımız Servis Merkezimiz ile her açıdan cevap verebilmek adına çalışmalarımız devam edecektir.”


“Krizi iyi yönettik ve sürdürülebilir bir büyüme sürecine girdik” 
Dünyada yaşanan finans krizinin reel sektörleri de etkilediğini belirten Coşkun, firma olarak bu dönemde uyguladıkları strateji ile krizden etkilenmeden hatta büyüyerek çıktıklarını söyledi. Coşkun, konu ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: “Geride bıraktığımız iki-üç yıl, finans 
piyasalarını oldukça derinden etkileyen krizin reel sektöre yansımalarıyla, oldukça sıkıntılı bir dönem oldu. Bu dönemde Metal Paslanmaz olarak, stratejik hareket ederek güçlü bir büyüme kaydettik. 2010 sonunda ve 2011 yılında, gelen talepler doğrultusunda sac ve rulonun dışında, dikişli boru ve profil ithalatına da yoğunlaştık. Aynı zamanda çoğunluğu Türki Cumhuriyetlerde olan müşterilerimize ihracatımıza devam ettik. 2011 yılını değerlendirdiğimizde, tüm hedeflerimizi gerçekleştirmiş olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu bağlamda kazandığımız ivme ile 2012 yılında da atılımlarımıza devam etmeyi amaçlıyoruz. Bu yıl itibarı ile paslanmaz çelik ürün yelpazemizi genişletme üzerinde yoğunlaşacağız.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder