31 Ağustos 2013 Cumartesi

INDESİT COMPANY VE AVRUPA SENDİKALARI KOMİSYONU (EWC)

Seminerde Indesit Company Kalite ve Çevre Direktörü Enrico Cola, küresel iklim değişikliğine bağlı olarak Indesit Company’nin ürünlerinde sağladığı yüksek performans ve yüksek enerji tasarrufu yatırımları ile genel olarak çevresel kalkınma politikaları hakkında bilgi verdi. Indesit Company ürünlerinden A+ sınıfı Hotpoint-Ariston Quadrio Buzdolabı, Indesit Moon Çamaşır Makinesi ve A sınıfı Hotpoint-Ariston Flexipower Bulaşık Makinesi’ni sürdürülebilir ürünlere örnek olarak gösteren Cola, 1997 yılında bir günde 1,4 kilovat/saat olan enerji tüketimini günümüzde Indesit Company’nin 0,70 kilovat/saate indirdiğini belirterek 10 yıl içerisinde yüzde 60 enerji tasarrufu sağladığını dile getirdi. Sürdürülebilir kalkınma politikaları kapsamında atık yönetimi ve geri dönüşüm konularının da öneminin altını çizen Cola, Ecodom tarafından yapılan bir ankete göre doğru atık yönetimi ve beyaz eşyaların geri dönüşümünün İtalya’nın yıllık karbondiyoksit emisyonunu yüzde 3 azaltacağını, 119 bin ton yağ tasarrufu ve 230 bin ton demir, bakır, çelik, plastik ve cam maddenin geri kazanımını sağlayacağını belirtti. 

Indesit Company ile Avrupa Sendikaları Komisyonu (EWC) işbirliği ile sürdürülebilir kurumsal kalkınma uygulamalarına yönelik çalışanlarla sosyal diyaloğu artırmak amacıyla düzenlenen “Sürdürülebilir Kurumsal Kalkınma Semineri” 21-23 Ekim 2009 tarihleri arasında İstanbul Point Hotel’de gerçekleştirildi. Açılış konuşmalarını Indesit Company İK Direktörü Neriman Ülsever, Indesit Company Endüstri İlişkileri Yöneticisi Angelo Stango, AB- Türkiye Sendika Koordinasyon Komitesi Koordinatörü Yücel Top ve Manisa Türk Metal Sendikası Şube Sekreteri Arif Yılmaz’ın yaptığı seminerde, ekonomik, organizasyonel, sosyal ve çevresel alanlarda sürdürülebilir kalkınma uygulamaları hakkında bilgi verilirken, kurum çalışanlarının sürdürülebilir kurumsal kalkınma uygulamaları hakkında bilgilendirilmesinin önemi ve bu uygulamaların kurum ve çalışanlarına sağladığı avantajlar ele alındı. 

Üç gün süren eğitim seminerinde şirketlerin uyması gereken hukuki tablo, iklim değişimi ve yeni endüstriyel politikalar hakkındaki güncel verilere de yer verildi. CGIL (İtalya İşçi Konfederasyonu) Uzmanı Guiseppe Farina ise aynı alanda farklı İtalyan şirketlerin gerçekleştirdiği başarılı çalışmaları ve sonuçlarını paylaşırken, Muğla Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ramazan Günlü 
Türkiye’deki sürdürülebilir kalkınma politikalarına, Indesit Company Kalite ve Çevre Direktörü Enrico Cola da Indesit Company’nin kurumsal sürdürülebilir kalkınma politikalarına değindi. 
Indesit Company 

Indesit Company Avrupa’nın ikinci, dünyanın beşinci büyük ev aletleri üreten kuruluşu. Hâlen yönetim kurulu başkanı olan Vittorio Merloni tarafından 1975’te kurulan şirketin hisse senetleri, 1987’den bu yana Milano’da işlem görüyor. Indesit, Hotpoint-Ariston ve Scholtès ana markalarından oluşan Indesit Company, 2006’dan beri yılda 16 milyondan fazla ev aleti satarak, 2008 yılında “3,2 milyar Avro” satış rakamına ulaştı. Indesit Company’nin dünya çapında 18 üretim tesisi, 24 ticari şubesi ve 17 binin üzerinde çalışanı bulunuyor.


Seminerde Avrupa Birliği adına söz alan ETUC (Avrupa Sendikalar Konfederasyonu) Uzmanı Giuseppe D’Ercole, bu alanda AB’nin sunduğu bazı önerileri paylaşırken işçi sendikaları uzmanı Uliano Stendardi de işçilerin işletmelere nasıl dahil edilebileceği konusunda görüşlerini aktardı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder