6 Eylül 2013 Cuma

TEZMAK TAN MÜŞTERİLERİNE ÖZEL GEZİ

28.Ekim 2010 tarihinde İstanbul’dan Tokyo’ya hareketle başlayan 8 günlük Japonya gezisine Tezmak’ı temsilen Tezmaksan A. Ş. Genel Müdürü Hakan AYDOĞDU, Tezmak A. Ş. Genel Müdürü Erol MUTLU, Tezmak A. Ş. Satış Müdürü Engin KARAKUŞ ve TEZMAK A. Ş. Satış Müdür Yardımcısı Ersoy BAHÇETEPE’ nin yanı sıra 12 davetli müşteri katıldı. 

Gezinin ilk 3 gününde dünyada sektörün en önemli fuarlarından biri olan JIMTOF 2010 fuarı topluca ziyaret edildi. TEZMAK A. Ş.’nin 
Türkiye temsilciliklerini yaptığı JTEKT Grup (Toyoda, Mitsui Seiki, Koyo, CNK), SNK, Brother ve Takamaz standları toplu olarak gezilerek firmaların ve tüm yeni ve mevcut makinelerin tanıtımları yapıldı. 

Fuar ziyaretini takip eden gün öncelikle TOYOTA müzesi gezildi. Akabinde kısa bir yolculukla JTEKT Grubun TOYODA fabrikasına geçildi. Burada genel sunumlar sonrasında yapılan fabrika gezisinde Toyoda işleme merkezleri ve taşlama tezgahları montaj hatları gezildi. Bu gezi esnasında yetkili kişilerce fabrikanın imalat prosedürleri ve uygulanan tüm kalite prosesleri ve tüm dünyada uygulanan ve yaratıcısı Toyota olan KAISEN uygulaması detaylı olarak anlatıldı. 

Daha sonra katılımcılar için fabrikada düzenlenmiş olan HOŞ GELDİNİZ partisi ve devamında yenen akşam yemeği ile TOYODA fabrika gezisi sonlandı. Bu yemek esnasında Japon geleneksel çalgıları ile sergilenen gösteri ve devamında yapılan tombala oyunu geceye neşe kattı. 

Toyoda fabrika gezisinin ertesi gününde Japonya’nın eski başkenti olan ve tarihi önemi de çok yüksek olan KYOTO şehrine turistik bir gezi gerçekleştirildi. Bu gezi esnasında tüm ziyaretçiler Japonya’nın ve Kyoto şehrinin tarihi ve kültürel zenginliklerini canlı olarak görme imkanını yakaladığı gibi, JTEKT’ in hazırladığı bir organizasyonla Japonların geleneksel giysilerinden olan yarım kimonolarını kendi elleriyle boyama şansına sahip olarak eğlenceli ve anlamlı bir gün geçirdiler. Yine JTEKT’in düzenlediği ve kalınan otelde gerçekleştirilen veda yemeğine tüm müşteriler bu geleneksel giysiler ile katıldı. 

Bu yemek esnasında geleneksel Japon dansı gösterisi ilgi ile izlendi ve sonrasında Japonya’da çok önemli bir sanat olarak kabul edilen bu dansı icra eden ve MAIKO-SAN olarak adlandırılan dansçılar ile tüm misafirler resim çektirme ve soru sorarak merak ettiklerini öğrenme imkanı buldular. 

Gezinin dönüşünden önceki son günde yine Tezmak’ın 
Türkiye temsilcisi olduğu MITSUI SEIKI fabrikası ziyaret edildi. Burada yapılan karşılama ve tanıtım sunumlarından sonra topluca fabrika gezilerek imalat, montaj, kalite departmanları ile dünyada sadece birkaç sayılı firmada benzeri olan Eğitim Enstitüsü görüldü ve tanıtıldı. 

Fabrika gezisinin sonunda bir Türk restoranında yenen akşam yemeği herkese küçük bir sürpriz ve dönüş öncesi oryantasyon oldu. 05.11.2010 Cuma günü Tokyo’dan İstanbul’a hareketle son bulan geziden geriye önemli deneyimler ve güzel anılar kaldı.

Özellikle bir meslek lisesini andıran bu enstitüde ileride MITSUI SEIKI veya yan kuruluşlarında çalışacak öğrencilerin ne tür eğitimlere tabi tutuldukları detaylı olarak anlatıldı. Devamında gezilen işleme merkezleri, taşlama tezgahları ve kompresör imalat ve montaj hatları misafirler tarafından çok büyük ilgi gördü. Özellikle MITSUI SEIKI fabrikasının iklimlendirme şartları ve hatta makine yükleme bölümünde dahi uygulanan iklimlendirme şartları dünyanın en hassas makinelerinin nasıl üretildiği konusunda çok önemli ipuçları verdi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder