26 Eylül 2013 Perşembe

TÜRK MÜHENDİSLER

Türk mühendisleri, yollardan sökülen asfaltların geri kazanımında dünyada bir ilke imza attı. Asfalt sektöründe Bursa'da faaliyet gösteren Simge Group bünyesindeki E-MAK, sökülen asfaltların yüzde 100 geri kazanımına imkan sağlayan makine geliştirdi.
RAtech 3 Angle Geri Dönüşüm Plenti adı verilen makine, asfalt üretiminde yüzde 50 yakıt tasarrufu sağlayan Simge Challenger ve çevreci makine Green Type ile birlikte dünyanın en entegre asfalt fabrikası olma özelliğini taşıyor. Fabrika, Nisan ayında Almanya'nın Münih kentinde yapılacak BAUMA Fuarı'nda görücüye çıkacak.
Simge Grup bünyesindeki E-MAK'ın, BAUMA 2010'a katılacak olan tam entegre plentleri "Simge Challenger", "RAtech 3 Angle" ve "Green Type" aslaflt plentlerinden oluşuyor.
Bu sistemler Avrupa Birliği, Amerika, Çin, Güney Kore ve Japonya gibi dünyanın önde gelen endüstriyel ülkelerinden patentli buluşlar olma özelliği taşıyor.
Simge Grup Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı Nezir Gencer, düzenlediği basın toplantısı ile "Tam Entegre Geri Dönüşümlü Asfalt Fabrikası" adı verilen fabrikayı tanıttı.
Kendi tasarladıkları geri dönüşüm sistemli entegre asfalt fabrikasının Münih'te yapacak fuara 40 TIR'la taşınacağını belirten Gencer, fabrikanın 800 tonluk ve 32 metre yüksekliğindeki devasa plentlerden oluştuğunu kaydetti.
Fiyatı 5 milyon Euro olan fabrikanın sadece fuar alanına taşınma maliyetinin 240 bin Euro olduğunu vurgulayan Gencer, sektörde dünyanın 3 büyüğünden biri olduklarına ifade etti.
Gencer, plentler hakkında şu bilgileri verdi: "Simge Challenger, asfalt üretiminde yüzde 50 yakıt tasarrufu sağlıyor. RAtech 3 Angle Geri Dönüşüm Plenti ise eski asfaltların yeniden kullanılmasına yönelik bir sistem. Çünkü sökülen asfalt sadece asfalt olarak değerlendirilebilir, başka türlü kullanılması mümkün değil. Sökülen asfaltın yeni asfalt yapımına sıcak katılımıyla yüzde 100 geri kazanım sağlıyor. Asfaltın niteliğine göre minimum yüzde 70 kazanım sağlıyor. Avrupa'da geri kazanım yüzde 40 seviyelerindedir. RAtech 3 Angle hen çevreci hem de çok ekonomik bir sistem olarak; Green Type ise 200 ton/saat kapasiteli çevre dostu özelliği ve ileri teknolojisi ile geleceğin asfalt plenti olarak iddiasını koruyor. Bu, dünyanın en büyük entegre fabrikasıdır ve tamamen Türk mühendisleri tarafından geliştirilmiştir."
Gencer, Türkiye'nin ve hatta dünyanın daha işin başında olduğunu sözlerine ekledi.
Bu arada, Tam Entegre Geri Dönüşümlü Asfalt Fabrikası'nın fuar için Münih'e gönderilmesi törenine Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Celal Sönmez de katıldı. İlk TIR bugün gönderildi.
Fuara önceki yıllarda da katıldıklarını belirten Gencer, "Biz bu fuarlara olimpiyatlara katılır gibi katılıyoruz. Nasıl bir spor olimpiyatına ülkeler iddialı katılıyorsa, bu fuarlarda da ülkemizin en iyi şekilde temsil edilmesi gerekir." diye konuştu.

Asfaltlama konusunda Türkiye'nin durumu hakkında da bilgi veren Gencer, son yıllarda Türkiye'de yolların asfaltlanmasına başlandığını kaydetti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder