1 Ağustos 2013 Perşembe

TARIM MAKİNELERİNE 13 MİLYON EURO YATIRIM HİSARLAR GRUP’TAN

     Tarım makineleri sektöründe Türkiye’de pek çok ilke imza atan Hisarlar Grup, bu yıl 11’incisi düzenlenen Konya Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na katıldı. Avrupa’nın en büyük 26’ıncı traktör ve tarım makinesi üreticisi konumunda bulunan Hisarlar, fuarda rulo ve kare balya makinelerinden dal ve sap parçalama makinelerine, alabora mikser dik toprak frezesinden kobra rototillere kadar geniş bir yelpazeye yayılan ürünlerini tanıttı. Bu yıl 11’incisi düzenlenen Konya Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda konuşan Hisarlar Grup CEO’su Zafer Türker, 2013 yılında tarım makineleri sektöründe 13 milyon Euro tutarında yatırım yapacaklarını söyledi. Bir İtalyan şirketi ile mutabakat metni imzalama aşamasına geldiklerini kaydeden Türker, Hisarlar Grup Ar-Ge merkezinin üretim ve tasarımda bu İtalyan şirketi ile ortak hareket edeceğini belirtti. 

     İtalya’da tarım sektöründe faaliyet gösteren firmalarla önemli görüşmeler yaptıklarının altını çizen Türker, “Bu firmalarla üretim ortağı olmak ve ürettikleri tarım makineleri ürün gruplarının satış portföyümüzde yer alması için çeşitli görüşmeler gerçekleştirdik. Önümüzdeki dönemde bir İtalyan şirketi ile mutabakat metni imzalamayı planlıyoruz. İmzaların atılmasının ardından, Ar-Ge merkezimiz bu İtalyan şirketi ile hem tasarım hem de üretim çerçevesinde ortak çalışmalar yürütecek” diye konuştu.


     Fuarda yer alan Hisarlar standını ziyaret eden basın mensuplarına konuşan Hisarlar CEO’su Zafer Türker, Avrupa’nın en büyük 26’ıncı traktör ve tarım makinesi üreticisi konumunda bulunduklarını hatırlatarak şu bilgileri verdi: “Tarım makineleri alanında Tür-kiye’nin ilk Ar-Ge merkezini kuran Hisarlar olarak, ülkemizin dışa bağımlılığını azaltacak tarımsal faaliyetlerini gelişmiş teknolojilerimizle desteklemekten büyük onur duyuyoruz. Çiftçilerimizin talep ve ihtiyaçlarına uygun tarım makineleri geliştirebilmenin ancak etkin Ar-Ge çalışmaları ile mümkün olduğuna inanıyoruz. Bu kapsamda, 2013 yılında gerçekleştirmeyi planladığımız 13 milyon Euro’luk yatırımla hem farklı sektörlerde de büyüyeceğiz hem de ihracat oranımızı yüzde 50’nin üzerine çıkaracağız.” 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder