16 Ağustos 2013 Cuma

KAPASİTE ARTIRIMINA YÖNELİK YATIRIM YAPARAK 40 BÜYÜME HEDEFLENİYOR

Esnek bir imalat yapılarının olduğunu ve müşterilerinin ihtiyaçlarına yönelik makine ve ekipman ihtiyaçlarını rekabetçi fiyatlar ile karşıladıklarını belirten Penbegüllü, güçlü makina altyapıları ile MDF, sunta, kontraplak, parke tesislerinin; zımpara besleme ve istifleme, pres giriş ve çıkışı besleme ve istifleme, yıldız soğutucu, kollu plaka besleme ve istifleme, vakumlu altlık ve üstlük besleme, vidalı-zincirli-bantlı-rulolu-konveyörler, Amerikan kapı panel hattı, paket çevirme makinesi, hidrolik yük kaldırma platformları, paslanmaz reaktör eşanjör filtre ve depolama tankları, silo, siklon ve boru hatları, pres üstü paslanmaz egzoz sistemi imalatı, talaş kurutma sistemi imalatı, ağır çelik yapılar ve birçok makine ve ekipmanların imalatı ile montajını yaptıklarını dile getirdi. Yıl içinde kapasite artırımına yönelik yatırım yapacak olan Patent Makine, 40 büyüme hedefliyor 
Proje bazlı endüstriyel tesislerin mekanik imalat ve montajını 35 yıllık tecrübesiyle yapan Patent Makine ağırlıklı olarak MDF, yonga levha(sunta), kontraplak ve plaka bazlı ağaç sektörü için makine ve ekipman üretimini yapıyor. 6200 metrekare kapalı alana sahip olan tesislerindeki 70 kişilik ekiple çalıştıklarını ifade eden, yerli ve yabancı birçok firma tarafından tercih edildiklerini söyledi.

2011 yılında tam kapasiteyle çalıştıklarını ve 30’luk bir büyüme elde ettiklerini vurgulayan Penbegüllü, bu yıl içinde kapasite artırımına yönelik yatırım yapacaklarını dile getirdi. Ayrıca makine altyapılarına yeni makinalar kazandıracaklarını ifade eden Penbegüllü, bu yatırımlar ile işçilik ve imalat sürelerinin azalacağını söyledi. Pazarlama faaliyetlerine de ağırlık vereceklerini belirten Penbegüllü, yıl içinde 40 büyüme hedeflerinin bulunduğunu sözlerine ekledi. 

Bununla birlikte yerli malı teşvik kanunu ile yatırımcıların kendilerine daha fazla yöneleceklerini belirten Penbegüllü, başta ağaç sektörü, proje bazlı üretim hatları ve endüstriyel tesisler olmak üzere sektörde büyümeye emin adımlarla devam ettiklerini vurguladı. Son olarak özel bir Ar-Ge birimlerinin olmadığını ancak proje tasarım departmanlarının Ar-Ge gibi çalıştığını ifade eden Penbegüllü, bu alanda sürekli olarak tasarımlar geliştirdiklerini ve geri bildirim olarak müşterilerinden gelen talepler doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını sözlerine ekledi. Yaptıkları yatırımlar ve kararlar ile ilk 3 aydaki sözleşmeler doğrultusunda hedeflerine yaklaştıklarını ifade eden Penbegüllü “Yerli yatırımcılara Avrupa kalitesinde sistemler teslim ediyoruz. Artık kullandığımız bu sistemleri yurt dışından getirmeye gerek kalmadı ve bu alandaki ithalatı kapatmaya biraz katkımız oldu. Ayrıca global firmalarda artık bizi kabullendi ve bize projelerinin imalatını yaptırıyorlar” dedi. Proje bazlı iş yaptıkları için 
ihracat oranlarının değişkenlik göster diğini ancak genel olarak 20 seviyelerinde yer aldığını belirten Penbegüllü; Almanya, Slovakya, Macaristan, Bulgaristan ve Romanya’nın yanı sıra Türki cumhuriyetlere de ihracat gerçekleştirdiklerini söyledi. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder