30 Ağustos 2013 Cuma

KOSGEB DESTEKLERİ KAYIT BİLGİLENDİRME SEMİNERİ DÜZENLENDİ


KOSGEB Destekleri Bilgilendirme Semineri’nin açış konuşmasını yapan Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, yasal değişikliğin ardından KOSGEB’in daha geniş sektörel tabana destek sağladığını kaydetti. Saka, “Ekonomik krizin etkileri sonucu finansa erişmekte güçlük çeken işletmelerimiz için KOSGEB bir çok imkan sunuyor. Sadece kredi desteği değil, bunun yanında nitelikli eleman desteği, teknik altyapı, fuarlara katılım ve tanıtım gibi konularda bir çok destek uygulaması mevcut. Üyelerimizin tüm bu olanaklardan faydalanması için ön koşul ise KOSGEB eri tabanına kaydolmak” dedi. 
Aliağa Ticaret Odası ve KOSGEB İzmir İşletme Geliştirme Merkez Müdürlüğü (İzmir İGEM) işbirliğinde Aliağa’da KOSGEB Destekleri ve veri tabanına kayıt bilgilendirme semineri düzenlendi. Aliağa Ticaret Odası Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminerde, KOSGEB İzmir İGEM Müdürü Kazım Akgün, katılımcılara KOSGEB’in kuruluş ve faaliyetleri ile destekleri hakkında bilgiler verdi. Seminere Aliağa Ticaret Odası üyeleri, Bankaların Şube Müdür ve yetkilileri ile Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler büyük ilgi gösterdi. 


KOSGEB İzmir İGEM Müdürü Kazım Akgün’ün KOSGEB’in hedef kitlesine ulaşması için başarılı çalışmalara imza attığını kaydeden Saka, “KOSGEB izmir İşletme Geleiştirme Müdürlüğü, meslek odalarının, birliklerin, İşletmelerin bulunduğu her yere giderek KOSGEB’i tanıtıyor. Destekleri anlatıyor. Bugün de Odamızda sizlerle bir araya geldi. Bölge ekonomimize, sanayi ve ticaret erbabımıza verdiği destekten dolayı Sayın Kazım Akgün nezdinde KOSGEB’e çok teşekkür ediyoruz” dedi. 

KOSGEB İzmir İGEM Müdürü Kazım Akgün de, “Biz her kurumla işbirliği yapıyoruz. Ancak Aliağa Ticaret Odası kapıları bize her zaman açık olan ve çok iyi işbirliği yaptığımız kurumların başında geliyor. 
Türkiye’nin en önemli sanayi kentlerinden biri olan Aliağa’da, ekonominin nabzını tutan Aliağa Ticaret Odası’nda sizlerle birlikte olduğumuz için büyük memnuniyet duyuyoruz” dedi. 


KOSGEB bilgilendirme seminerinde uygulamalı olarak bir işletmenin KOSGEB veri tabanına kayıt işlemi yapıldı. Katılımcılara, veri tabanı kayıt işlemleri aşama aşama uygulamalı olarak gösterildi. Uzmanlar, Katılımcıların merak ettiği soruları yanıtladı.

KOSGEB İzmir İGEM Müdürü Kazım Akgün, “destek.kosgeb.gov.tr adresinden girerek KOSGEB veri tabanına kaydolan Ticaret Erbabı ile tüm KOBİ’lere, ilk 3 ayı ödemesiz geri kalanı aylık eşit taksitler halinde toplam 15 ay vadeli 25 bin TL üst limitli kredi kullandırılacak. Şahıs işletmelerinde işletme sahibinin kadın girişimci olması halinde kredi üst limiti 30 bin TL olacak. KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı işletmeler, direkt olarak bu kredi programı için anlaşma yapılan 17 bankaya başvurabilecekler” Dedi 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder