28 Ağustos 2013 Çarşamba

GEDİK DÖKÜM

Gedik Hassas Döküm Grubu Üretim Müdürü Fatma Serin, kendilerini sadece bir tedarikçi olarak konumlandırmadıklarını, müşterilerinin bir ortağı gibi çalışmayı prensip olarak benimsediklerini söylüyor. Fatma Serin “Müşterimizi ne kadar çok rekabet edebilir duruma taşırsak biz de o oranda kazançlı çıkarız felsefesiyle hareket ediyoruz. Firmamızın geniş ve tecrübeli bir uzman kadrosu var. Bu da bizim müşterilerimize verdiğimiz destek ve hizmet kalitesinde önemli bir fark yaratmamızı sağlıyor. Ayrıca geniş kalite kontrol olanaklarımızın bulunması, her türlü kontrolün bünyemizde yapılabiliyor olması rakiplerimizle karşısında bizi daha avantajlı kılıyor” diyor.  Hassas döküm alanında 28 yıldır faaliyet gösteren Gedik Döküm, yılların tecrübesiyle müşterilerinin özel parça ihtiyaçlarını karşılarken uygun malzeme seçimi ve tasarım analiziyle maliyetlerini düşürerek rekabet avantajı elde etmelerini sağlıyor. 

Gedik Hassas Döküm Grubu, maliyeti düşürücü, dayanıklılığı artırıcı doğru malzeme seçimi ve tasarım analizi çalışmalarının yanı sıra, hassas döküm işleminin ardından üretim prosesinin doğru bir şekilde tamamlanması için yapılması gerekenler konusunda da müşterilerini yönlendirerek danışmanlık yapıyor. 

Çok özel tasarımlı parçaların üretiminde kaliteyi yakalamak için ilk şartın doğru bir teknik resim olduğunu söyleyen Fatma Serin, “Teknik resimle beraber müşteriden parçanın malzemesi ve istenen tüm kalite gereksinimlerini öğreniyoruz. Ardından parçanın kullanılırken maruz kalacağı tüm etkenlerin mühendislik analizini yapıyor, daha sonra hassas döküm işlemine başlıyoruz” diyor. 

Hassas döküm, küçük ve özel tasarımlı parçalara yüksek adette ihtiyaç duyulması halinde özellikle tercih edilmesi gereken yöntem olarak öne çıkıyor. Talaşlı işlemin en aza indirilmesi, ince detayların üretilebilmesi, malzeme seçiminde serbestlik gibi avantajlar sunan hassas dökümle, kalıp yatırımları da daha ucuza geliyor. 
Gedik Döküm, hassas dökümde 50 kg’a kadar parça üretme kapasitesine sahip bulunuyor.

Özellikle enerji ve otomotiv sektöründe faaliyet gösteren müşterilerden oluşan bir portföye sahip olan Gedik Hassas Döküm Grubu, bu alandaki faaliyetlerini yüksek ısı sektörü gibi farklı diğer sektörlere de taşımayı ve hassas dökümün sağladığı avantajlardan bu sektörleri de faydalandırmayı hedefliyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder