14 Ağustos 2013 Çarşamba

ACAR ISIL İŞLEM

Gaziantep’te kuracağınız Acar Isıl İşlem ’in faaliyetlerinden bahseder misiniz?

Bu projeye karar verdiğimizde; bölgedeki potansiyelin farkındaydık. Bu potansiyele rağmen, bölgede ısıl işlem hizmetini denemiş ama yeterli ilgiyi görememiş kuruluşların olduğunu gördük. Bu yola çıkarken bu firmaların neden başarısız oldukları üzerinde durduk. Bu noktada dikkatimizi çeken, profesyonel ekibin olmamasıydı. Kaliteli hizmeti müşteriye sunmak için de doğru ekip şarttır. Bu koşulla yola çıkarak, İstanbul’dan bu alanda uzman dört kişilik bir ekibi Gaziantep’e yolladık. Ekibimiz alanında oldukça deneyimli… En az deneyimi olan ekip üyesi 17 yıldır bu 
piyasanın içinde bulunmaktadır. Bu ekip Gaziantep’ten katılacak takım arkadaşlarıyla 10 kişilik bir çalışma grubu olarak hizmet verecektir. Acar Akü Malzeme Sanayi İç ve Dış Ticaret Ltd. Şti olarak 22 yıllık bir geçmişimiz var. Firmamızda, ürün işleyip satmamıza rağmen, ısıl işlem faaliyetleri için başka kuruluşlar ile çalışıyorduk. Nitekim bu işlemin işimizin bir parçası olduğunun bilincindeydik. Bu bilinçle, Gaziantep’in gelişmiş organize sanayisindeki, ısıl işlem açığı dikkatimizi çekti. Isıl işlemdeki bu açığa, Gaziantep’in çevre illeri, Kahramanmaraş, Malatya ve Adana’yı da dahil edebiliriz.
Sanayinin ağırlıklı olduğu Marmara Bölgesi’nden ziyade, yatırım için neden Gaziantep’i tercih ettiniz?

Acar Akü Malzeme olarak ufkumuzu genişleterek, farklı bir alanda yer almamız gerektiğiniz düşündük. Özellikle yatırım yaptığımız bölgede Isıl İşlem alanında ciddi bir eksiklik olduğunu belirledik ve Gaziantep sanayisinin eksik olduğu bu alanı tamamlamak adına ısıl işlem sektörüne adım attık. 2011’den beri, dört kişilik ekibimizden iki kişi her ay Gaziantep ve çevresine keşif için giderek, bölgenin potansiyelini, eksiklerini, nasıl hizmet verebileceğimizi analiz etti. Sonuçta elde ettiğimiz veriler bizleri yatırıma yöneltti.

Yeni yatırımınızla hangi sektörlere hizmete vereceksiniz?

Makine, yedek parça ve kalıp imalatı yapan herkes bizim müşteri portföyümüz içinde yer almaktadır. Müşterilerimizin hazırlamış olduğu kalıpları, makine ve yedek parçaları, istedikleri sertlik düzeyine getirerek sertleştireceğiz. İnanıyorum ki, Gaziantep’te ısıl işlem sektöründeki açığı karşıladığımızda, buradaki birçok üretici farklı alanlarda üretime geçecektir. Bu bölgedeki bir üretici herhangi bir parçayı üretmeye başladığında, bu parçanın ısıl işlemden geçebilmesi için ürününü, Konya ya da İzmir gibi uzak mesafedeki şehirlere götürmek zorundaydı. Bu mesafe üreticiye hem maddi kayıp hem de zaman kaybı yaşatmaktaydı. Biz bu kaybedilen maddiyatı ve zamanı müşterilerimizin lehine çevirmek istiyoruz.

Bu projenin maliyeti ne oldu size?

İlk etapta bu projenin maliyetinin 300 bin TL olduğunu söyleyebiliriz. Yaptığımız bu yatırımın bize geri dönüşünün iki yıl içerisinde olacağını düşünüyoruz. Faaliyete geçtiğimiz ilk altı ay için ise herhangi bir beklentimiz yok.

Peki, Gaziantep ve çevresindeki sanayiciler neden siz tercih etmeliler?

Sahip olduğumuz profesyonel ekip ile sunacağımız kaliteli hizmet müşterilerimiz tarafından tercih edilmemizde en önemli noktayı oluşturacaktır. Bir diğer önemli nokta ise; bölge sanayisine, ısıl işlem alanında en yakın kuruluş olmamızdır. Bölge sanayisi kendilerine yakın olan mesafeyi tercih edeceği için, kısa mesafenin de avantajlarımız arasında olacağını düşünüyoruz.

Avrupa’dan Türk sanayisine artan bir talep var. Siz bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?


Piyasada bizim de gözlemlediğimiz artan bir talep var. Önemli olan bu taleplerin sizinle nasıl buluşacağıdır. Günümüzde internet bu alanda oldukça yaygın kullanılmasına rağmen önemli bir danışman değil. Çünkü internette herhangi bir sektöre yönelik arama yaptığınızda birçok firma ile karşılaşıyorsunuz ve bu firmaların hangisinin güvenilir olduğuna yönelik bir fikir edinemiyorsunuz. Bundan dolayı, yurtdışından gelen taleplerde referans önemli bir nokta... Yurtdışından gelen taleplerin referanslar ile mümkün olabileceğini düşünüyoruz.

Yeni projeniz Acar Isıl İşlem’in tanıtımını nasıl yapacaksınız? 

Tanıtımımızı yerel televizyonlarda, dergilerde, gazetelerde ve fuarlarda yapmayı planlıyoruz. Katılacağımız fuarların Gaziantep ve çevresindeki fuarlar olmasına ayrıca dikkat edeceğiz. İstanbul’daki bir fuarın bize getirisi olacağını düşünmüyoruz. Çünkü hizmet edeceğimiz bölge Gaziantep ve çevresidir. Vereceğimiz kaliteli hizmetin en iyi reklam olacağını düşünüyorum. 

Dergimiz aracılığıyla iletmek istediğiniz bir mesajınız var mı?


Gaziantep sanayisinde eksikliği hissedilen bir hizmeti vermek için buradayız. Hem kendimizi geliştirmek hem de Gaziantep sanayisine faydalı olmak istiyoruz. Bölgeye yönelik en büyük tedirginliğimiz, önyargıdır. Bu hizmeti verirken sanayiciden, herhangi bir hata ile karşılaştıklarında genel bir yargıya varmamalarını ve ılımlı olmalarını bekliyoruz. Bununla birlikte ilerleyen dönemlerde bölgeye yönelik 3 milyon dolarlık, insan gücüne ihtiyaç duymayan teknoloji ile donanmış bir yatırımda bulunacağız. Bu projenin detaylarını yine sizler aracılığıyla sanayicilerimize duyuracağız.

Bu projeye başladığınızda ne gibi sorunlarla karşılaştınız?

İnsanların çalışma anlayışları bölgeden bölgeye değişebiliyor. İstanbul 
piyasasında hizmet veren bir kurum olarak, farklı bölge insanları ile çalışmanın getirdiği bazı zorluklarla karşılaştık. İstanbul’da prensipli ve sistematik bir çalışma ortamı mevcutken, Gaziantep’te biraz daha rahat bir çalışma ortamı ile karşılaştığımızı söyleyebiliriz. Zamanla gerekli uyumu yakalayacağımıza inanıyoruz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder