5 Ağustos 2013 Pazartesi

HIZLI POMPA KONTROL SİSTEMLERİ TAKIM TEZGAHLARINDA MONTAJ VE ENERJİ KOLAYLIĞI SAĞLIYOR

Değişken hızlı pompa kontrol sistemleri takım tezgahlarının enerji gerekliliklerini kapsamlı bir şekilde düşürmesi ve basitleştirilmiş tasarımı sayesinde giderek değişken deplasmanlı pompa ünitelerinin eşdeğeri haline gelmektedir. Bir frekans dönüştürücü aktif bir şekilde pompa motorunun hızını fiili gerekliliğe uygun hale getirir. Kısmi yükler altında hızın düşürülmesi takım tezgahlarındaki hidrolik grubun enerji tüketimini yüzde 30 ila 70 arasında azaltır. Ortalama gürültü emisyonu da sonuç olarak 20 dB(A) düşmekte ve birçok makinede hidrolik grubunun etrafının komplike bir şekilde sarılmadan gürültünün azaltılmasını sağlamaktadır. Pozitif yan etki: Aktif düzenleme hidrolik sıvı tarafından emilen ısı miktarını azaltarak soğutma gerekliliklerini minimize etmektedir. Rexroth enerji verimliliği teknolojisi kullanan Değişken Hızlı Pompa Kontrol Sistemleri ortalama gürültü emisyonunu önemli ölçüde azaltması ve kurulum alanını minimize etmesinin yanı sıra hidrolik enerji gerekliliklerini yüzde 70’e kadar düşürmektedir. Bu verimlilik artışı performans ya da işlevsellikten feragat ederek değil tam tersine performans ya da işlevselliği artırarak elde edilmektedir

Bir otomasyon uzmanı olan Rexroth daha kompakt takım tezgahlarına dönük trendi desteklemektedir. Değişken hızlı pompa kontrol sistemleri kullanan otomasyonlu hidrolik gruplar, daha küçük akışkan hazneleri ile çalışabildiğinden ve değişken deplasmanlı pompa ünitelerinde zorunlu olan soğutma birimine ihtiyaç duyulmamasından dolayı, daha az yer kaplamaktadır. Rexroth farklı performans sınıflarında geniş bir yelpazede hibrid sürücüler sunmaktadır. 

Rexroth, akışkan teknolojisinin tüm özellikleri hibrid değişken hızlı pompa kontrol sistemleri için yazılımda tanımlandığından ve kontrol arayüzün diğer tüm elektriksel tahriklerle beraber herhangi bir otomasyon kurulumuna sorunsuzca entegre edilebilmesinden dolayı, sistemin elektriksel işlevlerini de sadeleştirmiştir. Değişken hızlı operasyonlar için özel olarak tasarlanan yeni PGH-3X içten dişli pompalar Rexroth tarafından tam zamanlı, aktif düzenlemeli akış kontrol sisteminin bir iç bileşeni olarak geliştirilmiştir ve dakikada 3,000 devire kadar tüm hız aralıklarında verimliliği artırmaktadır. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder