2 Kasım 2013 Cumartesi

RÖNESANS HOLDİNG

 Rönesans Holding, Sıla Grup ve Şam Yapı Ortaklığı tarafından Yozgat'ta yapılacak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin temeli 20 Ağustos'ta atılacak. Kamu özel ortaklığı finansman modeliyle yapılacak ilk hastane olan Yozgat Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 2015 yılı sonunda hizmete girecek.
Rönesans Holding'den yapılan açıklamaya göre Yozgat Eğitim ve Araştırma Hastanesi; Rönesans Holding, Sıla Grup ve Şam Yapı ortaklığı ile hayata geçiriliyor. Kamu özel ortaklığı modeli ile Türkiye'de tamamlanan ilk hastane olması planlanan hastanenin temeli, 20 Ağustos 2013 Salı günü düzenlenecek törenle atılacak. 275 milyon TL'ye mal olacak hastanenin 24 ayda tamamlanarak 2015 yılı sonunda hizmete girmesi bekleniyor.
Hastanenin temelinin, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu katılımlarıyla atılacak. Yatırımı ve inşaatı dünyanın en büyükleri listesinde üst sıralarda yer alan Rönesans Holding tarafından yürütülecek olan hastane, Türkiye ve dünyadaki en önemli mimarlık ve mühendislik büroları tarafından projelendiriliyor. Teknik altyapısı ve fiziki özellikleri bakımından özel hastane standartları üzerinde tasarlanan hastane, ileri teknoloji ve donanıma sahip olarak inşa edilecek.
İnşaat alanı 3 bin 300 konut projesine eşit
Yalnız Yozgat halkına değil bölge halkına da hizmet verecek olan hastane, 156 bin 567 metrekare inşaat alanında, 75 bin metrekare arsa üzerine inşa edilecek ve 475 yatak kapasitesine sahip olacak. 200 adet tek kişilik, 100 adet çift kişilik, odalara sahip olacak hastanede ayrıca 8 adet tek kişilik VIP oda yer alacak. Endoskopi, Radyoloji, Nükleer tıp, Ameliyathane, Anjiyo, Acil, Diyaliz, Fizik Tedavi, Sterilizasyon, İleri Patoloji, Ketem ve Kemoterapi Birimleri gibi başlıca bölümlerin yer alacağı hastane 132 poliklinik, 36 doktor modülü, 15 ameliyathane ve 29 adeti engelli olmak üzere bin 207 araç kapasiteli kapalı otoparkı ile hizmet verecek. İnşaat alanı olarak 3 bin 300 konut projesine eşit olan yatırım kapsamında yaklaşık 750 apartmanın hafriyatına denk olan 600 bin metreküp hafriyat yapılacak. İnşaatında 100 bin metreküp beton, 12 bin ton demir kullanılacak olan hastanenin 11 kat olması öngörülüyor.
Kamu özel ortaklığı ile tamamlanacak ilk hastane
Yıllarca süren bina yapım sürelerine son veren finansman modeli
Rönesans Holding, Sıla Grup ve Şam Yapı ortaklığında Yozgat Eğitim ve Araştırma Hastanesi yapımı ile hayata geçirilecek kamu özel sektör ortaklığı modeli ayrıca ödenek yetersizliği nedeni ile kamuda ortalama 8-10 yılı bulan bina yapım sürelerinin kısaltılmasını ve kısıtlı kamu kaynakları üzerindeki yatırım yükünün kira bedeli ödeme düzeyinde uzun yıllara yayılmasını sağlıyor.
Özel sektörün hızlı karar alma ve bu kararları uygulamaya koyma becerisi ile yaratıcılığının proje süreçlerine entegrasyonunu öngören model, riskin paylaşılması, sağlık tesisi faaliyete geçirilinceye kadar kamu adına herhangi bir maliyet üstlenilmemesi, her kesimin en iyi bildiği ve uzman olduğu ana işini yapabileceği bir altyapının oluşturulması açısından da avantajlar taşıyor.

Yozgat Eğitim ve Araştırma Hastanesi, sağlık sektöründe kamu özel ortaklığı finansman yöntemi ile Türkiye'de tamamlanacak ilk hastane olma özelliği taşıyor. Bu model, Türkiye'nin sağlık altyapısı ihtiyacı dikkate alındığında, kamunun kendi kaynakları ile gerçekleştirilmesi zor olan “sağlık kentleri” gibi projelerin hayata geçirilmesi açısından benimsendi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder