23 Kasım 2013 Cumartesi

ÇİMSA

Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ÇİMSA), 2013 yılına ilişkin ilk çeyrek rakamlarını açıkladı. 2012 yılının aynı dönemine göre ciro bazında yüzde 44 büyüme kaydeden ÇİMSA, yılın ilk çeyreğinde 189,9 milyon TL ciroya ulaştı. ÇİMSA'nın 2013 yılı ilk çeyrek toplam yatırım harcaması ise 13,2 milyon TL olarak gerçekleşti.
Tüm planları operasyonların maksimum düzeyde verimliliği üzerine kurduklarını belirten ÇİMSA Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu “Büyüme odaklıyız. İç pazardaki doygunluğu da göz önüne alarak özellikle odaklandığımız uluslararası coğrafyada inorganik büyüme olasılıklarının değerlendirilmesi de gündemimizde” dedi. 
Dünyanın en büyük 2. beyaz çimento üreticisi 1990 yılından bu yana dünya beyaz çimento pazarında önemli bir konumda olduklarını kaydeden Hacıkamiloğlu şöyle konuştu: 
"Avrupa, Ortadoğu ve Karadeniz Havzasında yer alan 8 adet uluslararası çimento terminalimiz ile beyaz çimento pazarında önemli bir yerimiz var. 5,5 milyon ton klinker üretim kapasitesi ile Dünya'nın en büyük 2'inci beyaz çimento üreticisiyiz ve 900 bin tondan fazla çimento ihracatı ile dünyanın en büyük ihracatçısı konumundayız."
Teknoloji ve Ar-Ge'ye verdikleri önem sayesinde sektöre yön veren bir şirket haline geldiklerini de ifade eden Mehmet Hacıkamiloğlu, "Ar-Ge faaliyetlerimiz çerçevesinde yapı kimyasalı, prefabrik ve hazır beton sektörlerine destek veriyoruz. 2000'de üretimine başladığımız kalsiyum alüminat çimentosu ile yurt dışı satış faaliyetlerimizi genişlettik. Gri çimento operasyonunun yanında özel ürünler konusundaki yetkinliğimizi de üst seviyeye taşıyarak, özel çimentolar konusunda Dünya'nın en önemli şirketlerinden biri haline geldik" şeklinde konuştu.

Beyaz çimento alanında dünyanın ilk üç markasından biri olan Çimsa, Sevilla (İspanya), Alicante (İspanya), Emden (Almanya), Köstence (Romanya), Trieste (İtalya), Novorossisk (Rusya) ve Gazimagusa'da (KKTC) bulunan terminalleriyle uluslararası bir çimento üreticisi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder