26 Kasım 2013 Salı

BAKAN BAYRAKTAR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İzmir programı kapsamında Vali Cahit Kıraç ve AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.
İl Başkanı Ömer Cihat Akay ile görüştükten sonra partililerle bir araya gelen Bayraktar, kentsel dönüşüm hakkında bilgiler verdi.
Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bugüne kadar 50 bin bina yıktık. Yıl sonuna kadar 200 bin, önümüzdeki sene sonuna kadar 400 bin bina yıkacağız. Ülkemizdeki 24 bin 500 kilometre uzunluğundaki diri fay hattı üzerinde bulunan 14 bin konutun 6,5 milyonunu 20 sene içinde yenilemek istiyoruz.
Kentsel dönüşüme vatandaş talebi beklediğimiz gibi. Şu ana kadar evinin riskli olup olmadığının tespiti için lisanslı kurumlara şahsi olarak müracaat eden kişi sayısı 20 bine yakın. Bunlardan 16 bin 700 bina riskli bina olarak tespit edildi."  
Maketten konut satışına 'iki' garanti geliyor
Bir gazetecinin maketten ev satışına yönelik düzenlemeyle ilgili sorusunu yanıtlayan Bayraktar, maketten satışın devam edeceğini ancak garanti getirileceğini söyledi.
Bayraktar, "Maketten konut satışıyla ilgili imar kanunu ve tapulama kanununda değişiklik yaparak kat irtifakını temel üstü ruhsatından sonraya öteleme çalışmamız var. Bir ayağı da Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülüyor.

Bizim verdiğimiz bilgi, maketten satış sonrası alınan paralar bankaya yatacak, müteahhit yaptıkça o parayı alabilecek. Bir diğer düzenleme de sigorta. Ne kadar konut satışa çıktıysa o kadarı sigorta edilecek. Sigorta şirketi, eğer varsa mağduriyeti giderecek. Yani iki garanti var" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder