4 Kasım 2013 Pazartesi

DESOB BAŞKANI KAYIKÇI

Kayıkçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'nın her yıl olduğu gibi bu yıl da gıda sektöründe bir takım gerilemelere neden olduğunu belirtti. Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Mustafa Kayıkçı, Kurban Bayramı'nın esnafın beklentileri karşılamadığını söyledi.
Sektörel hareketliliğin mevsimsel olarak hızlanıp yavaşlayabildiğini anlatan Kayıkçı, "Şuan gıda ve konfeksiyon sektöründe hareket bulunmuyor. Bunların aksine inşaat sektöründe gözle görülür bir hareket mevcut. İnşaat sektörü lokomotif bir sektör olmasına rağmen Düzce'ye kattığı öenmli bir katkısı yok. Şuan işçi anlamında bir girdisi bulunmaktadır.  Ne boyacı, ne elektrikçi, ne sucu hiçbiri boşta değil. Bayramın tam bir ara mevsime gelmesi insanlarımızın alışveriş yapmamasına neden oldu. Bu yüzden bayram esnafın beklentileri karşılamadı. Bunun sebebi mevsimsel olarak hava koşullarının vatandaşları alışverişe yönelmemesidir" dedi. 
-"Öğrencinin Düzce'ye katkısı büyük"-
Fiyat belirlemekte tek yetkilinin DESOB'un olduğunu vurgulayan Kayıkçı, şöyle konuştu:
"Bizden başka bir kuruluş veya birey fiyat belirleyemez. Bir bardak çayın fiyatını biz  75 kuruş olarak belirlemişsek kimse 1 liraya bu çayı satamaz. Öğrenciden yararlanmak doğru değil. Öğrenciye ucuz satan esnafımız da var ama ücrada kalan esnaflarımız bunlar. Önemli olan öğrenciye hizmet etmek. Öğrenciye 'Düzce pahalı' dedirtmememiz lazım. Afaki olan kiraları çayın sırtından, kahvenin sırtından çıkarıp insanları ürtkütmemek lazım. Düzce'yi pahallı dedirten nedenlerden birisi budur. Bunun kimseye faydası yok. Burası aynı zamanda şikayet mercidir ve buraya şikayetler geliyor. Bizim onların üzerinde tasarrufumuz yok ama Ticaret Odasına değil de bize kayıtlı olan esnafların üzerinde tasarrufumuz mevcuttur. Kayıtlı esnafımız belirlediğimiz fiyatın aşşağısına satar ama asla üzerinde satış yapamaz."
Üniversite öğrencilerinin piyasa hareketine katkı sağladığını anlatan Kayıkçı, "Öğrenci çoğaldıkça bize katkı sağlıyor. Piyasanın hareketlenmesini sağlıyor.Düzce'de tarım, turizm, hayvancılık gibi sektörler var ama az olması hareketin hızlı olmamasını sağlıyor. Bizim insanımız bizi kollayacak, bizde insanımız kollayacak. Esnafın olmadığı yerde sorun vardır. Müşterisini kollayan esnafların hepsine bakın işleri iyi. Artık hesap kitap devri ve bir öğrenci kolaylıkla okutulmuyor. Aileleri de düşünmemiz lazım" şeklinde konuştu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder