14 Aralık 2013 Cumartesi

YENİ ÜRETİM TESİSİ

İnşaat sektörünün güçlü şirketleri arasında yer alan Kar Group’un yapı kimyasalları sektöründe faaliyet gösteren markası Karkim, gücünü artırmaya hazırlanıyor. Bursa’da yeni üretim tesisini açmaya hazırlanan Karkim Yapı Kimyasalları’nın gündemindeki çalışmaları Genel Müdür Erol Üçüncü ile konuştuk.
Beton, yapı kimyasalları gibi inşaat sektörünün birçok alanında hizmet veren Kar Group’un gelişim sürecinden bahseder misiniz?
Kar Group, ilk olarak 1969 yılında Pendik’te insaat malzemeleri satısıyla ticari hayatına basladı 1973 yılı madencilik sektöründe  ımalat baslangıcımız.. Kısa zamanda uzmanlaştığımız sektörde, zamanla kalemlerimizi geliştirerek inşaat sektörünün birçok alanında hizmet vermeye başladık. Nitekim 1989 bursa orhangazıde agrega uretımı ve karkireç  markasıyla kireç üretimine,1997 yılında Kar Beton markası adı altında Gebze’de  hazır beton üretimine başladık,Bugün ıtıbarıyle Bursa bolgesınıde 6 tesısımız İstanbul bolgesınde 3 tesısımızle pazarın etkın,degerli markası olmayı basarmıstır. 2007 yılında  Gebze Kocaeli’nde asfalt tesisimizi kurduk ve buradaki tesisimizde seyyar asfalt plenti ile muhtelif projelere hizmet vermeye başladık. Bu markamızla mekanik alt temel, plentmiks temel, bitümlü temel, binder, aşındırma modifiye, stone mastic, renkli, gürültü azaltıcı asfalt çeşitlerimizi üreterek taşıma, serme ve sıkıştırma işlemlerinin tümünü gerçekleştiriyoruz. Aynı yıl prefabrik beton elemanları tesisimizle parke,bordur,peyzaj urünlerimizin üretimini gercekleştirdik. Kısa zaman sonra Kar Dem Demir markamızla inşaat sektörüne Bursa ve İstanbul depolarımızdan demir satışına başladık. 2011 yılında ise Grubumuzun yeni markası olan Karkim ile kuru karışımlı çimento esaslı harçları ve beton katkıları üretimine başladık.  
Kar Group’un en geç üyesi olan Karkim markasıyla yapı kimyasalları sektöründe, faaliyet göstermeye nasıl karar verdiniz?
Karkim; agrega, beton, kireç, asfalt ve parke taşı üretimi yapan Grubumuzun en yeni markasıdır fakat ürün cesitliligiyle de deger ve önem verdigimiz markamızdır. Düsünün, grubumuzun en önemli uzmanlıgı maden,bunu entegreleşen uretim tesıslerıyle kullanarak beton,kirec,asfalt,beton elemanları olarak pazara en ust kalitede ve hizmet anlayısıyla sunuyorsunuz ve  musteriyle iliksimiz temelinden baslıyor,demir,yol ,peyzajıyla iliskiniz devam ediyor. Grup olarak büyüme hedeflerimiz var ve asıl uzmanlıgımız insaat. İşte Karkim  markamız bu planlı ve etkin büyüme planımızın tamamlayıcı yeni halkasıdır. Bir şantiyenin temelinde çatısına kadar hem kaba malzemelerini  hem de ince malzemelerini üreterek hizmet veren bir  firma olmak en önemli değismez hedefimizdir, bu sebeple yapı kimyasalları sektöründe de faaliyet göstermeye karar verdik.bu bizim misyonumuzun sadece bir  adımıdır. Yapı kimyasalları üzerine çalışma yapmaya karar verdikten sonra, yaklaşık iki yıl  boyunca pazar araştırması yaptık. Üretim tesisimizi en modern teknolojik,yüksek kapasiteli makinelerle donattık ve  sektöre kaliteli bir hizmet vermeyi amacladıgımız için arge , yönetim ve teknik kadrolarımızı bu hedef doğrultusunda oluşturduk.Biz Karbeton olarak Türkiye’nin en güçlü beton üreticileri arasındayız ve buna bağlı olarak da Karkim bünyesinde beton katkıları bizim için büyük önem taşıyor. Kendi beton katkılarımızın tamamını Karkim Yapı Kimyasalları olarak üretiyoruz. Ayrıca sektördeki diğer beton  üreticilerine de bu hizmeti sunuyoruz. Beton katkılarımızın ve,yardımcı malzemelerimizin bayi kanalında  raflardan  satısları devam etmektedir  . Bir diğer ürün grubumuz yalıtım malzemeleridir. Hem su yalıtımında hem de ısı yalıtımında geniş bir ürün yelpazesine sahibiz. ‘Kartherm ısı yalıtım sistemi’ ile güçlü projelerde yer almaya devam ediyoruz,Marmara bölgesinin dısındaki bayilik olusumlarımızla birlikte satışlarımızda bizi memnun etmektedir. Su yalıtımın da ise çimento esaslı tek bileşenli, iki bileşenli malzemelerimizle, sürme bitüm esaslı diğer malzemelerimizle pazar da etkin bir oyuncu olacağımızıa olan inancımızımız tamdır. Yalıtım malzemelerinin yanında seramik yapıştırıcıları, hazır sıvalar, tamir harçları, zemin uygulamaları, mastikler, kireç ve horasan harçları da ürün gamımız için de yer almaktadır.
Karkim’in toplam üretim gücü ne kadar?
Şu andaki üretim kapasitemiz  saatte 50 ton.. Bursa’daki yeni tesisimizde ise üretim için iki mikserimiz bulunuyor. Bu sebeple buradaki tesisimizde saatte 70 ton kapasiteyi yakalayabiliyoruz. Buradaki ön çalışmalarımız bitti birkaç ay içinde üretime başlayacağız. Gelecek yıl yapacağımız yatırım çalışmalarımızla mevcut kapasitemiz daha da artırmayı hedefliyoruz. Nitekim Marmara Bölgesi dışındaki alanlar için de proje ve fizibilite çalışmalarımız da devam ediyor.  2014 ile 2015 yıllarında farklı bölgelerde yatırım yapmayı hedefliyoruz. 
İnşaat sektöründe güçlü bir marka olan Kar Group bu başarısını neye borçlu?
Kuruldugumuz günden buğüne kadar misyonumuzu hic değiştirmedik. İlk günkü heyacanımızla müşterilerimize sunduğumuz  hizmetlerin ve ürünlerin rakiplerimizden daha yenilikci daha kaliteli olmasını sağlamak için en hızlı sekilde cözüm üretebilmemiz; en önemlisi bunları başarabilecek yönetimi ve kadrolarımızı oluşturmamızın yanı sıra, dinamik ve aynı hedefe bakan hissedarlarımızın  ve yönetim kurulumuzun  etkin bir sekilde yönetimin içinde olup çok hızlı karar alması başarımızın önemli unsurlarıdır.
1969 yılından bu zamana faaliyet gösteren bir Group olarak, inşaat sektöründe nasıl bir değişim gözlemliyorsunuz?
Kar Group’un kurulduğu 1969 yılından bu zamana ülkemiz inşaat sektöründe birçok şey değişti. Ülkedeki nüfusun her geçe gün büyümesi ve ekonominin geçmiş yıllara oranla daha iyi bir noktaya gelmesi yapı sektöründe de birtakım farklı ihtiyaçları gerekli kıldı. Her şeyden önce teknolojinin gelişmesi, biz firmaların üretim gücünü kalite ve hız noktasında geliştirdi. Türkiye, çok hızlı büyüyen ve yeniliğe çok açık olan bir ülke. İnşaat sektöründe, Kentsel Dönüşüm gibi yasalarla birlikte ciddi bir hareketlenme yaşanıyor. Öte yandan bu hareketlenmeye bağlı olarak da aktörlerin inşaat sektöründe yer aldığını görüyorsunuz. Nitekim farklı iş alanlarında hizmet veren kişilerin bu büyüyen pazardan pay almak için sektöre adım attığını görüyorsunuz. Bu durum tüketimden fazla üretim yapılmasına neden oluyor. Bu durumun sonucunda ise haksız bir rekabet oluşuyor ve pazarda karlılık düşüyor. Bu Pazar içerisinde biz hizmetimizin ve ürünlerimizin kalitesiyle rakiplerimizden ayrılmaya çalışıyoruz. Nitekim kaliteli bir hizmet vermeyen şirketin hangi sektörde olursa olsun uzun vadede ayakta durması çok zor. Bu tür firmaların yaptığı yanlışlıklar hem sektörün gelişimine hem de firmanın itibarına zarar verir. Biz kaliteyle ve ticaretteki tavizsiz etik değerlerimizle bu sektörde yer almaya çalışıyoruz. Bunun için Bursa’daki tesisimizde yer alacak makinelerimizle birlikte daha da modern bir üretim sistemini gerçekleştireceğiz. 
Yapı kimyasalları sektöründe yaşanan sorunlar neler? 
Yapı kimyasalları sektöründe yaşanan birçok sorun inşaat sektörünün diğer kollarında da yaşanıyor. Bu sorunların başında haksız rekabet geliyor. Standart dışı, fiyat odaklı satış yapılmaya çalışılması, bilgi kirliliği, yetişmiş iş gücünün yeterli olmaması gibi faktörler haksız rekabeti besliyor. Sahadaki yanlış ürün kullanımları ,ki bu yetersiz iş gücü ile doğrudan ilişkilidir, alışkanlıklar, ürünlerin doğru bilinmemesi ve tüketicinin yeterli bilince ulaşmamış olması gibi konular da pazarın sıkıntıları arasındadır. Sektörün tamamının gelişimi için bilinçli tüketici oluşturmak büyük önem taşımakta. Bu anlamda sektör kuruluşlarına büyük görev düşüyor. Ayrıca sahadaki denetimlerin de daha güçlü ve etkin bir şekilde yapılması gerekiyor.
Son olarak yapı kimyasalları sektöründe neyi hedefliyorsunuz?

Türkiye’de hiçbir yerli ya da yabancı yapı kimyasalları kuruluşunun bizim gurubumuzun sahip olduğu inşaat bilgi ve birikimine sahip olmadığının bilincindeyiz. Bu itici gücün de katkısıyla, Karkim olarak hedefimiz çok kısa bir zamanda yapı kimyasalları sektöründe en çok aranan beş markadan biri olmaktır. Nitekim yaptığımız çalışmalar ve yeni yatırımımızın üretime geçmesiyle birlikte yakın zamanda bu hedefimizi gerçekleştireceğimize inanıyorum. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder