2 Aralık 2013 Pazartesi

ATLAS COPCO

Atlas Copco, İstanbul merkezli Dost Kompresör ve Endüstri Makinaları İmal Bakım ve Ticaret AŞ’yi satın aldığını açıkladı. Teknik İşleri Birimi Başkanı Stephan Kuhn, “Satın alma önemi giderek artan Türkiye pazarındaki varlığımızı güçlendirecek” dedi.
2012′de Ekomak’ı satın alan Atlas Copco aradan bir yıl geçmeden bir Türk şirketini daha bünyesine kattı. Atlas Copco, İstanbul merkezli Dost Kompresör’ün tamamını devraldı. İsveçli devin son girişiminin altında ise ortak geçmiş yatıyor. 13 yıl İsveçli şirketin merkezinde çalışan Fehmi Akdeniz ve Halis Söztutar’ın 1987′de kurduğu Dost Kompresör, bu süreden sonra da işbirliğini firmanın ürünlerini satışıyla sürdürdü.
İlk kompresörü Atlas Copco üretti
1873′te kurulan Atlas Copco’nun 39 bin çalışanı var. 15 milyar dolar ciro yapan şirket sanayide yaptığı ilklerle tanınıyor. İlk promatik aracı üreten firma, ilk taşınabilir kompresör ve yüzde 100 enerji geri dönüşümü sağlayan sıfır karbon salınımlı ilk kompresörü üretmişti.

İlk Ekomak’ı aldı
Satın almalarla büyüme kararı alan İsveçli şirket, Türkiye’de 1970′lerde başladığı kompresör üretimini 1990′larda sona erdirdi. Üretimi Belçika’ya taşıyan firmanın üretimle ilgili geri dönüşü ise hızlı oldu. Şirket, Edirne’de faaliyet gösteren Ekomak’ın yüzde 65′ini geçen yıl satın almıştı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder