10 Aralık 2013 Salı

ALMAN TEKNOLOJİ SEMPOZYUMU

Türk sanayi istikrarlı biçimde büyüyor ve modern bir sanayi üretiminin yaygınlaştırılması için yüksek teknolojili üretim tekniğine gerek duyuyor”, diye belirtiyor VDW’de sempozyumunun düzenlenmesinden sorumlu olan Klaus-Peter Kuhnmünch. “Sempozyum, Alman üreticilerin ürün yelpazesini katılımcılara sunacak. Bunu sempozyuma katılanlar görebilecektir”, diye sözlerine devam ediyor Kuhnmünch. Bunun ötesinde Alman tedarikçilerin Türk sanayisi için değerli iş ortakları olduğunu ve dünya pazarındaki çok çeşitli uygulama branşlarında büyük deneyimlerinin bulunduğunu belirtiyor. 
Türkiye’deki takım tezgahları sektörü dinamik biçimde büyümekte ve şu anda bir milyar Euro’nun üzerinde bir hacme ulaşmıştır. Bu hacmin yüzde 80’ini ithalat oluşturmaktadır.  Almanya yüzde 18,5’lik bir payla Türk sanayi için ikinci büyük tedarikçi durumundadır.  

Sempozyumun Alman katılımcı kotası kısa sürede doldu. Katılan firmalar arasında Alzmetall, Benzinger, Chiron, DMG MORI SEIKI, STARRAG Group, EMAG, Gleason-Pfauter Group, Hamuel, Heller, Hermle, Index/Traub, Kapp/Niles, UNITED GRINDING GROUP, Leistritz, MAG IAS, Mauser, Peiseler, Power Automation, Profiroll, Samag, Schiess, Schütte, SHW Werkzeugmaschinen, Siemens, Schwäbische Werkzeugmaschinen, Waldrich Coburg ve Weisser bulunuyor.

Bu büyük talep ve katılımcıların önemli kişiler olması, Türkiye’nin Alman üreticiler için büyüyen önemli bir pazar olduğunu gösteriyor”, diyor Kuhnmünch. Alman ihracatı 2011 yılında zaten rekor bir düzeye ulaşmıştı. 2012’de ise bu oranı ancak yüzde 7 yükseltebildi. 2013’ün ilk yarısında da işler iyi gitti. Branştaki en önemli pazarlar arasında Türkiye 7. sırada yer alıyor. 

Alman teknoloji sempozyumunun yürütülmesinde Hannover Fairs Turkey Fuarcılık iş ortağı olarak görev yapıyor. Etkinlik Beşiktaş`ta bulunan İstanbul Ritz Carlton Oteli`nde düzenlenecektir. 26 Kasım 2013 akşamı VDV Alman heyetinden katılımcılarla Türk müşteriler arasında rahat bir ortamda görüşmelerin yapılabileceği resepsiyon organize edilecektir. Davete yaklaşık 300 büyük Türk sanayi temsilcisinin katılması bekleniyor.  

Katılmak isteyen kişilerin Emel Kılınç ile iletişime geçilmesi rica olunur, Tel. 0212 334 69 21, emel.kilinc@hf-turkey.com


Not: Sempozyuma katılım ücretsizdir ve sempozyum boyunca simultane çeviri hizmeti sağlanacaktır. Katılım için kayıt formunun doldurup ilgili kişilere iletilmesi ZORUNLUDUR. Son başvuru tarihi 12 Kasım 2013`tür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder