30 Temmuz 2013 Salı

SONRADAN EKLENEBİLİR ELEKTROLİT TEMİZLEME ÜNİTESİ, HYDROM™ KENNAMETAL EXTRUDE HONE™’DAN


     Elektrokimyasal işleme, alet ile işlenen materyal arasında doğrudan temas olmadan yüzey atomlarının çözünmesini sağlayarak metal çıkarma işlemini gerçekleştirmektedir. Çıkartılan materyalin miktarı, fikstür ile işlenen parça arasındaki elektrik akımının akış yoğunluğu ve süresiyle orantılıdır. Bu sürecin kontrolü mümkündür ve bu süreç sayesinde elle cilalama ve çapak giderme dâhil olmak üzere diğer yöntemlerle daha önceden ulaşılamayan alanların işlenmesi veya cilalanması mümkün hale gelmektedir. Elektrolitik bir çözelti (su ve özel tuzlar) işlenen yüzey üzerinde akarken, fikstür ile işlenen parça arasına bir DC akımı uygulanır. Çıkartılan materyalin miktarı negatif yüklü fikstür ile pozitif yüklü işlenen parça arasındaki elektrik akımının miktarına göre belirlenmektedir. Fikstür normalde işlenen parçanın nihai yüzeyinin birebir görüntüsünü sağlamak üzere tasarlanmıştır. Katot olarak da bilinen fikstür işlenen yüzeye asla temas etmediğinden işlem dâhilinde neredeyse fikstürde hiç aşınma olmamaktadır. Normal çapak giderme ve cilalama süreleri birçok uygulamada oldukça hızlıdır – 10 ile 30 saniye arası. Üretim koşullarına ve işlenen parçanın boyutuna bağlı olarak yüksek üretim oranlarına ulaşmak için çoklu parça tutturma işlemi de kullanılabilir. ECM sürecini destekleme maksadıyla, Kennametal Extrude Hone (Latrobe, PA) elektrokimyasal makinelere sonradan eklenebilen HYDROM adında bir elektrolit temizleme ünitesi tasarladı. Bu ürün daha iyi bir kalite ile daha yüksek işlem istikrarı için sürekli bir açıklık sağlayarak sabit bir elektrolit kalitesi sunmaktadır. 

     HYDROM yeni ECM ekipmanı ile de teslim edilebilir, ancak tüm markalardan mevcut makinelere sonradan da eklenebilir. Karmaşık makine işleme ve rötuş süreçleri açısından HYDROM şirketlerin rekabet gücünü yükseltmelerine ve maliyet baskısı bulunan üretim piyasalarında kalite ve verimliliklerini artırmalarına yardımcı olur.


     Artık süreci daha da verimli hale getiren HYDROM sonradan eklenebilir temizleme ünitesi vardır. HYDROM ile bir CFP’yi – baca presli filtre – birlikte kullanarak filtre çamurunu giderme masraflarını 10’a kadar azaltabilirsiniz. Bu sayede CFP temizleme süresi 6 kata kadar azaltılabilir ve katodun parça ömrü uzatılabilir. Buna bağlı olarak, makine kullanılabilirliği artar. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder