29 Temmuz 2013 Pazartesi

PUNCH PRESİ:TÜRKİYE’NİN İLK KOMBİNE PLAZMASI

     Ermaksan, CPP Punch Pres ile, Punch pres makinelerinde işlenemeyen özellikle kalın sacların kesim işleminde kullanıcıya büyük bir avantaj sağlamaktadır. Ayrıca 0,5-12mm aralığındaki farklı kalınlıklarda alüminyum, paslanmaz ve normal çelik sacların kesiminde lazer kesim kalitesine çok yakın bir kesim yüzeyi çıkartır. Özellikle dış konturlarda ve farklı açıda yapılacak kesimlerde, takım ihtiyacını ortadan kaldırır, üretim sürelerini kısaltır. 3mm üzeri kalın saclarda nibbling (yuvarlak takım ile punch işlemi) problemini ortadan kaldırarak, makinedeki takımların uzun süreli kullanılmasına olanak sağlar. Nibbling işlemleri sonrasında görülen kademeli kesim yüzeyleri yerine pürüzsüz bir kesim yüzeyi oluşturur. 
     Ermaksan CPP makinesi, plazma konusunda en son teknolojiye ulaşmış Alman Kjellberg firmasının ürettiği HiFocus 130 plazmasının kombine edildiği ilk üründür. Rijit C tipi gövde, kaynaklı çelik konstrüksiyondan yapılmış ve farklı gerilim giderme yöntemleri ile stresi alınmıştır. Ermaksan CPP Punch Pres Makinesi Yüksek ivmeli eksenlere sahip olup 3 taraftan da ergonomik bir şekilde sac yüklenmesine ve operasyonun izlenmesine izin verecek şekilde tasarlanmıştır. İşlenecek sac, klempler aracılığıyla bilyeli paslanmaz tabla üzerinde X, Y eksenlerinde hareket ettirilir. Punch ünitesinde delik delme, form verme operasyonları işlenir daha sonra plazma ünitesinde istenilen konturda kesilebilir. Plazma ünitesindeki torç, servo motor ile kontrol edilir ve otomatik yükseklik ayarlıdır. Bu sayede yüksek hassasiyette ve hızda kesim ve delme işlemleri gerçekleştirilir. Seri üretime yönelik kabiliyette ve diğer yüksek işletim maliyetli kesimlere alternatif bir kesim prosesidir. Ayrıca tek bağlamada birçok uygulama gerçekleştirilebildiğinden üretim zamanları da kısalmaktadır. 

ERMAKSAN CPP için Gelişmiş Software Combinations Modül : 
     Drawing ‘de hazırlanan parça, veya import edilen parçadaki operasyonların, Plazma kesim ile ya da Punch kesim ile yapılacağını önceden belirlenen kriterlere göre otomatik olarak CAD CAM tarafından takımlandırılır. Maliyet ve zaman hesapları software ile yapılabilmektedir. Otomatik Nesting (SAC üzerine en iyi fire vermeden yayılması) seçenekleri ile maliyet avantajı sağlamaktadır.
Kesim Teknolojileri : 

1 - HiFocus Kalite : Normal çelik ve alüminyum (0,5 - 12 mm ) 5/6 bar plazma ve swirl gaz için dar boşluk küçük çaplı nozul ile direkt köşe kesme, DIN EN ISO 9013 kalitesinde kesim, uzun katot ve nozul süresi, min. gaz sarfiyatı 

2 - HiFocus INOX : Paslanmaz 1 - 6 mm, 5/6 bar plazma ve swirl gaz cürufsuz temiz kesim dar boşluk küçük çaplı nozul ile direkt köşe kesme, DIN EN ISO 9013 kalitesinde kesim, uzun katot ve nozul süresi, min. gaz sarfiyatı 

3 - HiFocus Speed (HIZLI) : Normal çelik 4 - 12 mm 8 bar plazma ve swirl gaz, 
yüksek hızlarda kesim. (yaklaşık 3 kat) Bazı durumlarda az miktarda kesme eğim açısı 

a : Soğutucu girişi 
b : Soğutucu çıkışı 
c : Plazma gazı 
d : Dönel gaz 

     Otomatik Servo Açıklık (Clearance) Kontrolü : Kesim Yüksekliğini ilk ateşleme yüksekliğini kesme kafası Torch ile iş parçası arasındaki mesafeyi CNC kontrollü otomatik ayarlanan Servo motorlu otomatik kesim kafası. Dikey hareketlerde yüzey şartlarından etkilenmeyen ( pas kir gibi) Lineer Sürücü ile hassas pozisyonlanan, ön seçimli ateşleme yüksekliği, önceden ayarlanmış ateşleme sonrası kesim yüksekliği, kesim sırasında arc voltaj ile monitör edilmektedir, yani kesim anında da kesim yüksekliği kontrol edilmektedir. Bu açıklık kontrolü ile nominal arc voltaj ile gerçek arc voltajı sürekli karşılaştırılıp kontrol edilmektedir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder