8 Ekim 2013 Salı

SNK BEKO LODER

GAZİANTEP-  Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, 3 yıllık AR-GE çalışması sonucunda yeni iş makinası SNK Beko Loder'i ürettiklerini belirterek, "Hedefimiz yıllık ilk etapta 1000 makina. Tam kapasiteye geçtiğimiz zaman Türkiye'ye senede en az 150 ile 200 milyon dolar civarında bir getirisi olacak" dedi.
Sanko Makina'nın pazara yeni kazandırdığı SNK Beko Loder iş makinasının ilk teslim ve tanıtım töreni, Sanko Makina tesislerinde düzenlenen törenle gerçekleştirildi.
Konukoğlu, yaptığı konuşmada, Gaziantep'in tam bir sanayi şehri olmasını amaçladıklarını ifade ederek, "Sanayide Türkiye de isim yaptı. Ama ağır sanayiye de yavaş yavaş geçiş dönemi başladı. Çünkü, Gaziantep kabuk değiştiriyor. Gaziantep'te artık makine imalatı yapılıyor" dedi.
Gaziantep'in makine imalat sanayi ihracatının arttığına işaret eden Konukoğlu, şunları söyledi:
"Biz hep şunu düşündük; neden her şey İstanbul, İzmir, Kocaeli'nde olsun? Neden araba fabrikaları veya iş makinaları oralarda olsun ? Burada maddiyatı düşünseydik bizlerin de o bölgelerde kurması lazımdı. Gaziantep'i kurmamazın nedenlerinden birisi; 'dünyada Türkiyem Türkiye'de Gaziantep sloganının' işte ürünü bu. Bizim gayemiz Gaziantep'te yeni bir çağ açmak. İnşallah bu çağda bütün yan sanayi üreticilerimizle birlikte dünyaya yeni makinaları tanıtmak. Eğer biz bu makinaları o bölgede yapsaydık, her makinada aşağı yukarı 3 bin dolar civarında bir masraf artışımız olurdu ve bu senede 3-4 milyon dolar eder."
Önemli olan para değil, Gaziantep
SNK Beko Loder iş makinası için 3 yıldan beri tüm teknik ekibin vargücüyle çalıştığını belirten Konukoğlu, emeği geçen herkese teşekkür etti. Konukoğlu, "İçimde her zaman; neden bunlar Gaziantep'te olmasın vardı. İnşallah bu sevincimizi göreceksiniz. Artık SNK markasını, Sanko markasını oluşturduk. Bunu dünyaya tanıtacağız" dedi.
Makina sanayinin Türkiye'ye getirisini çok fazla, emek ile birlikte katkısının yüksek olduğunu vurgulayan Konukoğlu, şunları kaydetti:

"Mesela, her bir iş makinasının Türkiye'ye 30-35 bin dolar getirisi var. Hedefimiz, burada yıllık ilk etapta 1000 makina. Düşünün 1000 makina Türkiye'ye ne getirecek, ilk etapta 35 milyon dolar. Ondan sonraki etaplara baktığımız zaman ki, tam kapasiteye geçtiğimiz zaman senede en az 150 ile 200 milyon dolar civarında bir getirisi olacak. Burada 4 bin civarında çalışanı olacak ve bu yan sanayisiyle baktığınız zaman en az 20-25 bin kişiye iş kapısı olacak. Türkiye'nin şu anda tek derdi işsizlik. İnşallah bu da onun bir tuzu olacak. Bizim gayemiz, paradan çok Gaziantep'in gelişmesi. Bunu da yaptıklarımızla görüyorsunuz."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder