30 Ekim 2013 Çarşamba

ALÇAK BASINÇTA TASARRUF

1868 yılından bu yana döner loplu blower ve 1943 yılından bu yana vidalı kompresör üretim ve tasarımından elde ettiğimiz eşsiz tecrübeler, Delta Hybrid teknolojisindeki yeni ve çığır açıcı gelişmelerin temelini teşkil etmektedir. Delta Hybrid blower, loplu blower ve vidalı kompresör teknolojileri arasındaki sinerjinin bir sonucudur ve her iki konseptin teknik avantajlarını birleştirerek, tamamen yeni avantajlar sunmaktadır.

Alçak basınçlı blower uygulamalarında enerji maliyetleri, 10 yıllık bir çalışma süresi zarfında ömür boyu maliyetinin yaklaşık olarak %90’ına eşittir. Bu sebeple blower alırken öncelikle dikkat edilmesi gereken nokta, ekipman ilk yatırım maliyetinden ziyade ömür boyu maliyetidir. Delta Hybrid blower paketleri, geleneksel 3 loplu blowerlara kıyasla %30’a varan enerji tasarrufu imkanı sunmaktadır.

Grafiklerde de görüleceği gibi 3 loplu geleneksel bir blower almak yerine Delta Hybrid blower kullanılması %30’a varan enerji tasarrufuyla fazladan ödenecek olan ilk yatırım maliyetini 6 ay ile 2 yıl arasında amorti etmekte ve 10 yıllık çalışma ömrü süresince makinenin ilk yatırım maliyetinin kat kat üzerinde tasarruf avantajı sağlamaktadır. 
En zor işletme koşulları altında yapılan testler ve 3 yılı aşkın süre boyunca sürdürülen çeşitli işletme uygulamaları sonrasında Delta Hybrid blower paketleri 2010 yılında pazara sunulmuştur. 110 m³/saat ile 9.000 m³/saat arasında emiş debisi ve 1500 mbar’a kadar fark basıncına dayanıklı yapısı sayesinde çok geniş bir çalışma aralığı bulunmaktadır.
Geleneksel 3 loplu blowerların dizaynı, 1 bar’lık bir fark basınç ile sınırlıdır. Daha yüksek basınçlar söz konusu olduğunda, farklı tipte kompresörler kullanılır. Bunlar genellikle, daha yüksek basınçlar için dizayn edilmiş olup ilk yatırım maliyetleri yüksektir. Yeni Delta Hybrid blower, bu boşluğu şimdi 1.5 bar’lık bir fark basınç kapasitesi ile doldurmaktadır. Negatif basınç uygulamaları da -500 mbar’dan (-15”Hg) -700 mbar’a (-21”Hg) çıkartılabilir. Delta Hybrid blower paketlerinde 800 mbar’a kadar olan alçak basınçlarda 3+3 sarmal rotor profili kullanılırken, 1500 mbar’a kadar olan basınçlarda 3+4 vidalı rotor profili kullanılmaktadır.


%25 ile %100 arası çok geniş debi kontrol aralığı sunan Delta Hybrid blower paketleri yüksek verimli IE3 elektrik motorlarıyla tahrik edilmektedir. Giriş sıcaklığının değişken olduğu durumlarda dahi güç dalgalanmaları (yaz/kış işletimleri), turbo kompresörler ile kıyaslandığında çok düşüktür. Bu sayede Delta Hybrid blowerleri Turbo Blower’lara bile bir alternatif teşkil etmektedir. 

Aerzen patentli yeni bir rulman sistemi, rulmanın ömrünü 1 bar fark basınçta bile 60.000 çalışma saatinin üzerine çıkarmaktadır. Aerzen’e özel Delta Lube yağı kullanmak suretiyle, yağ değiştirme aralığının 16.000 çalışma saatine çıkartılması ve ilk 500 çalışma saati sonrası yağ değişimi gerekmemesi, yağ seviyesinin makine çalışırken gözlenebilmesi gibi ilave özelliklerle bakım maliyetlerini azaltırken, üretiminizin aksamasına neden olacak duruşlardan daha az etkilenmenizi sağlamaktadır.

Daha önceki ürün gruplarımızda olduğu gibi, Delta Hybrid blower paketlerinde de reaktif çıkış susturucusu kullanılmaktadır. Ses emici malzemelerin zamanla bozulmasından dolayı sisteme karışmasını engellemek için, Aerzen bu malzemelerin kullanımından kaçınmıştır. Böylece Delta Hybrid blower, gıda sanayindeki pnömatik taşıma sistemlerde kullanıma uygun hale gelmektedir. Bozulmuş olan ses emici malzemelerin atık su arıtma tesislerindeki hassas difüzörlerde birikmesi ve tıkanmaya yol açması nedeniyle getireceği yüksek temizlik maliyetleri ve tesisin çalışma kapasitesindeki muhtemel azalmalar önlenmektedir. Ayrıca yan yana veya bitişik kuruluma uygun kompakt yapısı sayesinde daha küçük blower odalarına ihtiyaç duyulmakta ve inşaat maliyetlerinden de tasarruf edilebilmektedir.

Delta Hybrid’in teknolojik üstünlüğü sadece atık su arıtma ve çevre uygulamalarıyla sınırlı değildir. Delta Hybrid aynı zamanda dökme malzemelerin pnömatik olarak taşınması, kimyasal ve proses uygulamaları için de yeni standartlar getirmektedir.

Hava ve nötral gazların “oil free” – yağsız olarak nakledildiği değişik uygulama örnekleri aşağıdaki gibidir:
• Dökme malzemenin pnömatik taşınması
• Atık su arıtma
• Temiz su arıtma
• Su yollarının ve göllerin havalandırılması
• Kimyasal ve proses (çimento vb.) uygulamaları
• Kağıt ve cam üretimi
• Ve daha bir çokları
3 loplu blower`lar ve Delta Hybrid blower paketlerinin fiyat performans karşılaştırmasını görmek ve uygulamanıza yönelik olarak ne kadar tasarruf imkanınız olduğunu öğrenmek için satış ekibimizin hizmetinizde olduğunu belirtmek isteriz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder